VadeVi
Vila Viniteca ja ha obert les incripcions per al concurs de tast per a parelles

El concurs de tast per parelles de Vila Viniteca ja està en marxa. Des del dia de Reis, la botiga especialitzada ha obert, únicament a través de la seva pàgina web (www.vilaviniteca.es), el període d’inscripció per al concurs. Aquest any, que ja és el tercer, l’escenari del concurs tornarà a ser la Llotja de Mar de Barcelona, després que la passada edició se celebrés al Casino de Madrid. Més de 80 parelles compostes per sommeliers i enòlegs de diferents regions espanyoles i països europeus van participar en la primera i segona edició del concurs de tast per parelles.

Les parelles participants, que podran parlar entre ells però no amb les altres parelles, hauran de tastar set vins en cada una de les fases del concurs: la classificatòria i la gran final. D’aquests set vins, n’hi haurà tres de negres, dos de blancs i dos més d’ “especials” que tant podran ser caves, xampanys, xeressos o oportos, entre d’altres. En cada un dels vins tastats caldrà identificar el país, la zona de producció i la denominació d’origen així com l’anyada, les varietats, l’elaborador i la marca. Cada un d’aquests aspectes donarà punts als participants i només en cas d’empat es tindria en compte el comentari de tast. Els vins se serviran en copes Riedel, que patrocina el concurs, i podran ser de diferents regions vinícoles del món. Només les deu parelles que hagin obtingut més puntuació passaran a la fase final.

La parella guanyadora del concurs rebrà un premi de 15.000 euros i el segon i tercer premi seran de 5.000 i 2.000 euros respectivament. Això representa un augment destacable respecte les altres edicions del concurs en què els premis eren de 12.000, 4.000 i 2.000 euros.

Rafael Sabadí, sommelier del restaurant Roser 2 de l’Escala i David Martínez, sommelier del restaurant El Veler de Sitges van guanyar el primer premi en la primera edició, i l’any passat ho van fer els col·laboradors de elmundovino Luís Gutiérrez i Ignacio Villalgordo.


La primera edició del Concurs de Tast per Parelles de Vila Viniteca es va celebrar a la Llotja de Mar de Barcelona, el mateix lloc on es farà el concurs d’aquest any el proper 21 de març FOTO: VILA VINITECA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa