VadeVi
Vila Viniteca presenta el tercer Concurs de Tast per Parelles dotat amb 22.000 euros

El creixement en les inscripcions ha estat constant en les tres edicions d’aquest concurs i enguany s’ha arribat a 117 parelles, que han pagat els 50 euros per persona que costa participar-hi.
És un concurs obert a tothom, professionals i aficionats, en que els vins es tasten rigorosament a cegues. El concurs es divideix en dues fases, a cadascuna de les quals es tastaran 7 vins: 2 blancs, 3 negres i 2 vins especials. A la fase final passaran les 10 parelles amb millor puntuació.

Els participants hauran d’endevinar informació concreta de cada vi: país, zona, denominació d’origen, varietats de raïm, anyada, elaborador i marca. No cal endevinar-ho tot, es puntuarà cada encert o aproximació i es comptarà la puntuació final de cada parella. El comentari de tast de cada vi servirà per desfer els possibles empats.

La parella guanyadora s’endurà 15.000 euros, 5.000 la segona i 2.000 la tercera, a més de premis en material del fabricant de copes Riedel i viatges a la fàbrica Riedel i a la Champagne. Les deu parelles més ben classificades rebran a més un lot de vins.

El jurat està format per sommeliers, enòlegs i periodistes de prestigi: Juan Muñoz, president de la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres, Juan Manuel Bellver, adjunt a la direcció de revistes de Unidad Editorial, Fernando Gurucharri, president de la Unión Española de Catadores, José Peñín, periodista i editor de guies i llibres especialitzats, Xandra Falcó, directora comercial de Pagos de Familia i Didier Depond, president de Champagne Salon i Champagne Delamotte.

Quim Vila, de Vila Viniteca ha destacat que es tastaran vins excepcionals i d’alt nivell i alhora representatius de cada zona i cada tipus de vi. Vila explica: “El preu dels vins tastats supera amb escreix el cost de la inscripció, per això cada cop s’hi apunta més gent, no només per la possibilitat de guanyar un premi, sinó també per gaudir dels vins i de l’oportunitat de participar en un acte d’aquest nivell”
El concurs se celebra un any a Barcelona, coincidint amb la setmana de la Fira Alimentaria i un any a Madrid.

L’acte està obert al públic amb invitació i a partir de les 11 del matí fins les 18:30 es podrà tastar vins de més de trenta cellers seleccionats.


QUIM VILA I CARLES GAIG AMB ELS MEMBRES DEL JURAT FOTO: ARDUINO VANNUCCHI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa