VadeVi
Vilafranca i el Penedès s’afegeixen a la Guia de Rutes Enològiques Accessibles

La Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF) ha presentat la nova Guia de Rutes Enològiques de l’Estat espanyol Accessibles per a totes les persones, entre les quals hi ha inclòs la de Vilafranca i el Penedès, la “Ruta del vi Penedès”.

L’acte de presentació es va fer a Madrid la setmana passada i segons Francisco Sardón, president de PREDIF, aquesta publicació aconsegueix “ser útil per les persones amb discapacitat”, ja que aquest col·lectiu demandava una nova forma de fer turisme “i gaudir de la cultura del vi”. Aquest projecte, dirigit per PREDIF amb el suport de la Fundació ONCE i la Fundació Vodafone, i la col·laboració d’ACEVIN (associació espanyola de les ciutats del vi), busca facilitar a les persones amb discapacitat i al públic en general, informació concreta sobre l’accessibilitat de les rutes del vi de l’Estat espanyol i els establiments turístics que hi estan inclosos.

Des de la Ruta Penedès, s’afirma que “els establiments de la Ruta estan sensibilitzats i han fet una aposta i treball per donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu”.

Les 12 rutes més accessibles

Després d’una enquesta i comprovacions al territori, PREDIF va seleccionar el passat mes de març les 12 rutes més accessibles para incloure-les en aquesta guia. La Ruta del vi Penedès és l’única ruta catalana que s’hi inclou. D’altres rutes referenciades a la guia són Jumilla, la Rioja, Rias Baixas o Utiel Requena.

La guía recull un total de 159 recursos turístics, que podran ser gaudits per totes les persones, independentment de les seves capacitats. A la ruta del vi penedesenca s’hi inclou Vinseum –Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i l’oficina Km0 Enoturisme Penedès. També es fa referència al centre Ciarga d’interpretació de l’aviació republicana i guerra aèria, el museu d’arqueologia MAC d’Olèrdola, el centre d’interpretació del Cava a La Fassina de Sant Sadurní i diversos cellers i restaurants.

La Guia de Rutes Enològiques de l’Estat espanyol Accessibles per a totes les persones estar disponible al portal web de Turismo Accesible de PREDIF.

Portal de la Guia de rutes enològiques accessibles">

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa