VadeVi
Vilafranca va maridar el xató amb els vins de la DO Penedès

Vilafranca va acollir la 14a edició de la Festa del Xató, que enguany recuperava el cèntric espai de la rambla de Sant Francesc. Tot i les baixes temperatures del cap de setmana, el sol va fer acte de presència durant tot el matí del diumenge a la rambla Sant Francesc, i va animar a la gent a sortir de casa.

A les 11 del matí s’obrien les taquilles de venda de tiquets i des d’aquest moment i fins a ¼ de 3 de la tarda, moment en que s’esgotaven les 3.800 racions de xató, les cues van ser constants i sense cap mena d’interrupció.

El públic va poder gaudir de les quatre modalitats de Xató de la Ruta que es poden trobar a la festa vilafranquina. Aquest xató anava acompanyat de pa, coberts, un pitet emblemàtic de la trobada i una degustació de diferents vins de la DO Penedès, gentilesa de diferents cellers de la nostra comarca.

L’espai de la rambla de Sant Francesc va acollir, a banda dels estands dels gremis xatonaires de Vilafranca, Vilanova, Sitges i el Vendrell, tot un seguit de taules per poder-lo degustar in situ, un escenari on els mestres xatonaires van participar en les exhibicions que es van anar fent al llarg del matí, i també inflables i atraccions per als més petits.

A la rambla Nostra Senyora es van poder veure les parades dels artesans, brocanters i pintors que van omplir de gom a gom aquests espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa