VadeVi
Vilafranca vol agafar el tren de la universitat i no deixar-se perdre l’escola del vi
  • CA

A les antigues instal·lacions de l’Estació Enològica-INCAVI, al carrer d’Amàlia Soler de Vilafranca del Penedès, es va presentar el projecte de l’Escola Universitària de gestió de la Vinya, el Vi i el Cava, que impulsen l’Ajuntament i la Universitat de Vic.

Aquesta jornada, a càrrec de l’alcalde, Pere Regull, i del representant de Universitat de Vic que ha dissenyat el projecte, Xose Carlos Fernandez, es feia a la sala d’actes de l’edifici davant de representants de les associacions empresarials i d’empreses vitivinícoles del Penedès.

Pere Regull va encetar l’acte manifestant que situar Vilafranca en el mapa aprofitant els trets característics de la vinya, el vi i el cava i alhora portar estudis universitaris a la vila havien estat una dèria de l’actual govern des del primer dia. Segons l’alcalde, a l’hora de plantejar la idea d’una escola universitària en relació al vi va percebre de la Universitat de Vic molta agilitat i moltes ganes d’implantar-se en el territori.

Va insistir que no existeixen en tot l’Estat estudis de gestió integral de la vinya, el vi i el cava i que en cap cas es vol fer la competència ni a la facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili ni a l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells. Regull va insistir en la necessitat de no deixar passar l’oportunitat d’acollir aquesta escola de negoci com va passar fa uns quants anys amb els estudis universitaris d’enologia, tenint en compte que altres zones vinícoles ja s’hi han interessat.

Pel que fa a la ubicació, l’alcalde va afirmar que l’edifici de l’antic INCAVI era una ubicació idònia tenint en compte que estructuralment està bé, que històricament ja s’ha dedicat al món del vi i que ja disposa d’instal·lacions per poder oferir aquest tipus d’ensenyaments. Segons Pere Regull, seria “una gran equivocació tirar a terra aquest edifici per aixecar-ne un altre i dedicar-lo a una altra finalitat”. Finalment, va demanar la implicació del sector vitivinícola del Penedès en el projecte per definir el que es vol que sigui i impulsar-lo.

Xose Carlos Fernández va destacar que el projecte té sentit sobre tot de lligat al territori i la intenció és poder oferir estudis que encara no existeixen i que unifiquin tot allò relacionat amb la gestió integral i una visió global del sector. Fernández va remarcar que aquests estudis es desenvoluparan sota el paraigua de la Universitat de Vic, que aportarà rigorositat i exigència acadèmica.

Xose Carlos Fernández insistia també que es vol oferir tot allò que pot fer una escola de negoci, és a dir, flexibilitat formativa i adaptació a la realitat i necessitats del sector. Es vol oferir formació com la que ofereixen escoles de negoci com ESADE o IESE, que no son universitàries, però sí que actuen sota el paraigües d’una universitat. El representant d’UVic també remarcava que el sector vitivinícola ha de participar activament en el projecte des de dintre i que se’l faci seu, ja que, d’altra manera, l’escola no té sentit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa