VINE…TAST!, mostra de gastonomia i vins del Baix Penedès

Del 7 al 9 de desembre el centre del Vendrell s'omplirà de vins i caves de proximitat, de productes ecològics i de restauradors locals

Al Vine…tast! es podrà accedir a tota mena de productes gastronòmics i artesant del Baix Penedès. Foto: VADEVI.cat

Els dies 7, 8 i 9 de desembre el centre de la vila del Vendrell acollirà el Vine…tast!, una mostra de productes i productors vinculats amb els sectors gastronòmic, vinícola i cultural del Baix Penedès. Vine…tast! neix, en aquest sentit, com a iniciativa que es proposa contribuir a donar a conèixer els productes propis del territori tant al públic de la comarca com als seus visitants, així com potenciar-ne la seva imatge mitjançant la creació d’una mostra especialitzada.

El Baix Penedès disposarà, amb aquesta iniciativa, d’un aparador específic per al treball d’un dels principals potencials i recursos del Baix Penedès, com és el gastronòmic, fent-ho en un sentit ampli que abasta la producció de cellers i bodegues i el treball dels restauradors i els productors de la comarca.

Al mateix, temps, Vine…tast! permetrà visibilitzar el dinamisme d’un territori en el qual s’han engegat interessants iniciatives orientades a posar en valor els productes del Baix Penedès, i entre les quals s’inclouen innovadores experiències de joves productors que treballen en l’elaboració de productes ecològics –ja siguin vins, verdures, olis o altres, i que es venen a complementar amb professionals de llarg recorregut i experiència.

Vine…tast! compta amb la participació de productors i professionals d’aquests sectors que exerceixen la seva activitat en el territori del Baix Penedès, posant l’èmfasi en destacar aquells que treballen específicament amb productes de proximitat i adquirits a productors del Baix Penedès. Amb aquesta filosofia de treball, Vine…tast! es constitueix en un catàleg del que la comarca pot oferir, en un recorregut que va des de l’origen del producte fins a la seva elaboració final.

La mostra, que estarà ubicada en ple centre del Vendrell, ocupant la Plaça Nova i la Plaça de les Garrofes, es complementa amb l’organització de tastos, xerrades i sessions formatives, tallers de cuina, maridatges, i altres activitats enogastronòmiques, amb un plantejament clarament dinàmic, participatiu i pedagògic. No faltaran els sortejos entre els visitants, que podran guanyar lots de productes del Baix Penedès així com altres premis.

L’acte de inauguració tindrà lloc el divendres dia 7 de desembre a les 18.00 hores, i la mostra restarà oberta el dissabte dia 8 (d’11 a 22 hores) i el diumenge dia 9 fins a les 14 h. del migdia.

Nou comentari