Vine…Tastets! Mostra gastronòmica al Baix Penedès

Diumenge 17 de febrer, vins, xató, calçots i d'altres productes tradicionals i artesans al centre del Vendrell

Unes imatges de l’edició del Vine…tast! del passat desembre. Foto: VADEVI.cat

El proper diumenge 17 de febrer el centre de la vila del Vendrell tornarà a acollir un nou acte de promoció dels productes i els productors del Baix Penedès. Sota el nom de Vine…Tastets!, es tracta d’una activitat de petit format que conserva la filosofia de promoció dels productes i el treball dels productors del Baix Penedès que va protagonitzar la celebració del Vine…Tast! del passat desembre, i que ha estat convocada i impulsada pels mateixos organitzadors.

Des de les 11 del matí la Plaça Nova tornarà a acollir una mostra de cellers i bodegues de la comarca, així com diversos establiments del món de la restauració que oferiran degustacions gastronòmiques de petit format i que estaran basades en dos productes del territori i de temporada: el xató i els calçots. A més d’aquests establiments, també hi seran presents algunes cansaladeries i xarcuteries de la vila del Vendrell.

La mostra que es podrà visitar a la Plaça Nova serà el complement a l’activitat central del matí, consistent en un Tast Popular d’un dels vins del Baix Penedès, com a fórmula per fer difusió del treball de les nostres bodegues. El Tast, que tindrà lloc a les 12.30 hores a la Plaça del Tívoli, estarà conduit pel sumiller Tomàs Cuadrado, Màster en Viticultura, Enologia i Màrqueting del Vi per la Unesco l’any 2004, Nas d’Or de Catalunya el 2009, i finalista per la província de Tarragona en les proves de millor sumiller català el 2011 i 2012.

La dinàmica de funcionament de Vine…Tastets! serà molt semblant a la que es va posar en marxa durant la celebració del Vine…Tast!, i consistirà en l’adquisició de tiquets degustació a un preu base d’1 € amb els quals es podran gaudir dels diferents productes que s’hi oferiran. Així mateix, serà necessari adquirir la copa Vine…Tastets! al preu de 2€, la qual cosa donarà dret a participar del Tast Popular que tindrà lloc a la Plaça del Tívoli. En aquest sentit, la copa per participar en el Tast Popular caldrà aconseguir-la a la mateixa entrada a la Plaça del Tívoli, on ja es donarà amb el vi a tastar.

A Vine…Tastets! també s’hi podrà trobar vinculació amb la cultura del territori, ja que amb el tiquet d’adquisició de la copa pels tastos es podrà visitar equipaments culturals com la Casa Nadiua de Pau Casals i el Museu Deu. D’altra banda, durant el matí també es comptarà amb la participació d’un grup de grallers i amb l’aixecament d’un pilar per part dels Nens del Vendrell, la colla castellera local. La possibilitat de participar en els sorteigs de productes que es celebraran durant el matí serà un altre dels al·licients pels visitants de la mostra.

Nou comentari