Vinfonies, art sonor i vi a Vilafranca

Del 8 al 11 de novembre al claustre de St Francesc i la capella del Vinseum

Aquesta serà la qualta edició de les Vinfonies. Foto: VADEVI.cat

Vinfonies és una mostra d’art sonor que explora el terreny de la cultura del vi, a

través d’instal·lacions sonores i altres activitats, que es durà a terme del 8 al 11 de Novembre de 2012, coincidint amb el Dia Europeu de l’Enoturisme, i el Festival/Mostra de Cinema MOST, amb l’objectiu d’obrir el ventall d’enoturisme a propostes més innovadores.

Com en les tres anteriors edicions (2009, 2010 i 2011), Vinfonies 2012 utilitza els atractius espais del claustre de St Francesc i la capella del Vinseum al centre de Vilafranca del Penedès.

Aquesta mostra d’art sonor i de la cultura del vi l’organitza un col.lectiu de professionals en els camps de l’enologia, les arts visuals i la tecnologia d’àudio. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, del Vinseum i el patrocini de diversos cellers actius en cercar noves formes d’apropar-se al món del vi.

PROGRAMACIÓ

-Del dijous 8 al diumenge 11 – Capella del Vinseum: fermenta-SO

Dijous 8 a les 20:00h Inauguració de la instal·lació sonora.

Fermenta-SO és un recorregut sonor pel procés de fermentació del vi. Les textures capturades ens ajuden fusionar els dos processos de fermentació, l’alcohòlica i la malolàctica. Tots els sons han estat originalment gravats durant la verema 2012 i manipulats electrònicament.

Passis:

Divendres i dissabte de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h

Diumenge de 10:00h a 14:00h

-Divendres 9 a les 19:30h i les 20:15h- Capella del Vinseum. Tast Sonor#1 (5 vins + 5 composicions)

5 vins dels nostres cellers patrocinadors (Azul y Garanza, Vall Dolina, Can Ràfols dels Caus, Gramona i Jané Ventura), degustats amb 5 peces sonores, creades específicament per l’ocasió per 5 artistes sonors (Javier Álvarez, Marco Bellonzi, Philippe Blanchard, Marc Egea i Víctor Nubla) comisariats en col·laboració amb Gràcia Territori Sonor.

Places limitades. Més informació a www.vinfonies.org

Dissabte 10 a les 19:00h al Claustre Sant Francesc: Concert-degustacióBarcelona Laptop Orchestra

La Barcelona Laptop Orchestra esdevé un punt de trobada per a investigadors sonors, lutiers digitals, intèrprets i compositors, tot focalitzant-se en el desenvolupament de noves interfícies de control musical i nous paradigmes per la interpretació en xarxa. El repertori que ofereix consisteix fonamentalment en reinterpretacions de clàssics de la música electroacústica i en sessions improvisades.

La formació està creada per professors i alumnes de l?Escola Superior de Música de Catalunya, així com investigadors del Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra. (entrada gratuïta)

Més informació a http://barcelonalaptoporchestra.blogspot.com.es

-Diumenge 11 a les 19:00h, 19:50h i 20:40h a la Taverna Inzòlia. Tast sonor#2 (5 vins + 5 composicions)

5 vins dels nostres cellers patrocinadors (Azul y Garanza, Vall Dolina, Can Ràfols dels Caus, Gramona i Jané Ventura), degustats amb 5 peces sonores, creades específicament per l’ocasió per 5 artistes sonors (Javier Álvarez, Marco Bellonzi, Philippe Blanchard, Marc Egea i Víctor Nubla), comisariats en col·laboració amb Gràcia Territori Sonor. Places limitades. Més informació a www.vinfonies.org

Nou comentari