Els elaboradors catalans recorren el món a la recerca de nous mercats conscients que la internacionalitzasció és una de les grans esperancs de futur. Si fa un parell de setmanes va haver-hi presència a una fira de Miami, als Estats Units, ara n’hi ha a l’altra punta de món.

PRODECA, empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, organitza la participació catalana de 5 empreses elaboradores de vi, cava i licors a la tercera edició de la fira Hong Kong International Wine & Spirits, que se celebrarà durant els dies 4 a 6 de novembre a Hong Kong.

Hong Kong International Wine & Spirits és una de les fires més importants del sector vinícola al continent asiàtic, dirigit exclusivament a un públic professional. A la darrera edició, van exposar els seus productes 525 expositors, amb una afluència de visitants de 11.915, dels quals el 78% eren procedent de 34 països.

Hong Kong és un dels 20 centres financers més importants del món, i el més important centre de distribució d’Àsia, atès que és l’únic país del món que va eliminar els impostos pel vi i va establir l’aranzel zero. És també la porta tradicional d’entrada a la Xina continental, i una de les plataformes de distribució i comercialització de begudes a Àsia. Cada any les importacions de vi a Hong Kong creixen un 20%, tanmateix només l’any 2009 aquestes importacions han augmentat un 40,9%. S’ha de tenir en compte també que Hong Kong no té producció pròpia de vins, la qual cosa afavoreix a l’increment de les importacions del vi en aquell país.

Empreses participants: Huellas Franck Massard /DO Priorat, DO Costers del Segre, DO Terra Alta, DO Cava / Cubelles (Garraf); Bodegas Roura / DO Cava, DO Alella, DO Catalunya / Alella (Maresme); Masia Can Mayol (Loxarel) / DO Penedès, DO Cava / Vilobí del Penedès (Alt Penedès); ..odegas y Destilerías Lehmann, SA / licors / Tortosa (Baix Ebre), i Bodegas Tane (Santes Gates, SL) / vi i cava / Poboleda (Priorat).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa