S’ha estrenat a Internet el video de l’anunci de Vins de Catalunya

“Vins de Catalunya” és un projecte que neix amb la vocació de potenciar i promoure el consum de vi català als restaurants del Principat. Per fer-ho, ofereixen als restaurants una carta atractiva per als clients, de rotació bimestral, i amb la qual faciliten als restauradors una gestió professional dels vins, conjuntament amb els cellers de les diferents D.O.’s per tal de poder gaudir d’un producte atractiu i de qualitat.

L’empresari promotor de la iniciativa és Josep Maria Roldàn, que ja ofereix una proposta semblant amb els vins del Penedès i que ara va més enllà i la porta arreu del país.

Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, de La Guia de Vins de Catalunya, ajuden en la selecció de cada carta com a assessoria externa. L’objectiu és que entrin en la llista entre 50 i 60 vins per any, que es posaran a l’abast dels consumidors en els restaurants. La xifra d’adherits augmenta dia rere dia i s’ha arribat a 80. La iniciativa compta també amb el suport de la Fundació Institut Català de la Cuina, Cuina Catalana i Wine Moderation.

Cada carta està composada per 14 o 15 ampolles de totes les Denominacions d’Origen, i no están descartats els vins sense DO que tinguin la qualitat exigida. Cada vi ve amb tota la informació escaient: anyada, cupatge, DO, celler, tractament i elaboració, a més d’uns quants descriptors de cadascun i suggeriments de maridatge.

Els vins deixen de distribuir-se quan s’acaba cada estació. Això obre el camí, per mitjà d’un informe que rebrà cada celler al final del trimestre en que participi, per engegar el seguiment de les gestions de venda fetes durant aquest període, tot empaitant els distribuïdors locals de cada marca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa