VadeVi
Vins del Bages i plats del Berguedà mariden durant la presentació dels nous vins
  • CA

La presentació dels vins de la DO Pla de Bages a la comarca del Berguedà ha estat tot un èxit de participació, segons el Consell Regulador de la DO Pla de Bages. La iniciativa, orientada a promoure els vins bagencs entre els prescriptors berguedans per assegurar una major presència al canal de l’hosteleria i la restauració, ha estat impulsada pel consell regulador i ha comptat amb la participació dels onze cellers que integren la DO. S’ha fet a l’Hotel Ciutat de Berga i hi han assistit una setantena de professionals de l’hosteleria, restauració, de botigues especialitzades i sommeliers.

El president de la DO, Valentí Roqueta, ha valorat molt positivament el fet que dues comarques veïnes es donin la mà, gastronòmicament parlant. I el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha recomanat als professionals del Berguedà que incorporin a primera línia de la carta de vins, els vins de la DO Pla de Bages “per tradició, per proximitat i, sens dubte, per qualitat”. Massanés s’ha endinsat a la història de la comarca explicant que antigament el vi del Bages ha era molt present a les taules berguedanes.

El sommelier i coordinador del comitè de tast de la DO Pla de Bages, després d’explicar les principals característiques de les varietats i els vins de la DO -especialment de la picapoll, la varietat blanca insígnia del Bages-, ha proposat un maridatge de vins del Bages amb plats del Berguedà. Els blancs -fets sobretot a partir de picapoll, sauvignon blanc i chardonnay- i els rosats -de cabernet sauvignon i merlot- lligarien amb pèsols negre, bolets i una bona part dels formatges del Berguedà. Els vins negres -amb ull de llebre, cabertnet sauvignon i merlot- lligarien amb les carns del Berguedà, com la vedella, i els formatges més curats.

Els assistents van poder posar en pràctica aquests maridatges. Els onze cellers de la DO Pla de Bages van presentar els seus productes i novetats d’aquest any en una degustació que es va servir acompanyada de ls plats típics del Berguedà: croquetes de ceps, xarrup de patates emmascarades i cansalada, truita de bolets de primavera, i mini torradetes amb escalivada i formatge de cabra, entre d’altres.


Uns 70 professionals han assistit a la presentació de la DO Pla de Bages FOTO: DO PLA DE BAGES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa