El celler Ton Rimbau de Vilobí del Penedès prepara un salt endavant en la seva tasca d’elaboració i promoció dels vins cent per cent ecològics amb un nou projecte que preveu la construcció d’un celler aquàtic visitable, és a dir, un espai d’emmagatzematge de les ampolles, que en aquest celler no son de vidre, -sinó de ceràmica i similars a àmfores, de tal manera que es consideren vins porcellànics- i mantenir-les submergides fins a la seva comercialització. La intenció, segons Ton Rimbau, és construir un gran tanc “de 55 per 48 per 12 metres” on se submergeixen aquestes àmfores, sempre en posició vertical i “amb un túnel dins de l’aigua que permetrà visitar-lo per dins” />

Aquesta iniciativa, en una primera fase, es vol finançar mitjançant un projecte de microfinançament a través de la plataforma Lemon Fruits. La intenció es recollir els 50.000 euros que permetran fer el disseny de l’anomenat ‘Celler de Km. 0’, que a més d’ampliar les vinyes de les actuals 3,5 hectàrees a 8,5 i la piscina per emmagatzemar les ampolles, també permetrà habilitar una sala de tast i una botiga per als futurs visitants.

Aplicació de la permacultura

En aquest celler les vinyes són conreades ecològicament amb el sistema de permacultura pel qual les vinyes estan set anys sense ser llaurades per a que creixin de forma feréstega. Així mateix, s’utilitzen aranyes com a insecticida natural i el raïm es recull manualment en període de lluna minvant.

L’ús d’ampolles de ceràmica preserva el vi dels efectes negatius de la llum i alhora fa que no sigui necessari l’ús de glaçoneres als restaurants gràcies a que manté la temperatura del vi durant 2 o 3 hores sense necessitat de refredar l’ampolla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa