Un grup d’aficionats al vi ha organitzat una autèntica campanya de recollida de fons a través d’internet per enviar a Haití i ajudar amb la reconstrucció del país. La iniciativa, posada en marxa per Jesús Aguirre, un aficionat de Terrassa que pertany al grup de tast La terrassa del vi, ha agafat volada amb pocs dies.

Des de dissabte 16 a la nit, moment en què Jesús va llançar la proposta al fòrum de la web verema.com, ja s’han recollit més de 9.000 euros gràcies a la subhasta d’unes 200 ampolles de vi que, tant particulars com cellers d’arreu de l’Estat espanyol han donat desinteressadament.
[[frase]]
“Els diners aniran destinats a un grup de germanes de la caritat que treballa a Haití des de fa molts anys -Filles de la Caritat de San Vicente de Paúl-, ho hem decidit per votacions a través d’internet”, explica Jesús Aguirre. Ell i dues persones més, una d’Alacant i l’altra de Múrcia són els autèntics artífex de la proposta, que s’està articulant a través d’un blog personal (vinosextraordinarios.wordpress.com) i un correu electrònic on s’envien les ofertes.

De moment encara no està clar quin dia es tancarà la subhasta, primerament s’havia pensat en allargar-la fins a finals de mes però ja s’estan plantejant la possibilitat de fer-la durar fins a principis de febrer perquè “com més diners es recaptin millor”, explica Aguirre. D’altra banda, segons el terrassenc, dilluns es donaran a conèixer noves aportacions ja que “diferents cellers importants s’estan pensant com col·laborar”. Alguns cellers, com els catalans Clos Dominic o Laureano Serres però també molts d’altres de l’Estat i fins i tot algun d’Amèrica Llatina, ja han aportat lots i ampolles a la subhasta.

Queda per decidir com es farà l’entrega dels vins però el més probable és que sigui el propietari actual de cada ampolla qui l’envii per correu al seu comprador un cop aquest hagi fet l’ingrés en un compte corrent de la comunitat religiosa d’Haití i ho demostri amb el corresponent comprovant.


Els diners de la subhasta de vins serviran per la reconstrucció d’Haití FOTO: EFE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa