VinsdeCatalunya tria a cegues

El tast a cegues de qualificació de VinsdeCatalunya va reunir una vintena d’enòlegs i sommeliers al restaurant El Mirador de Sant Just. Foto: VADEVI.cat

Aquest dijous al vespre, i després d’una amplia preselecció prèvia, s’ha celebrat un tast a cegues d’on sortiran les referències que apareixeran a la nova carta de VinsdeCatalunya, la Carta de Primavera 2013, que arribarà a un centenar de restaurants de tot Catalunya i Andorra a principis del mes de març, amb l’objectiu de seguir promocionant els vins i caves dels cellers catalans. En total se seleccioinaran una dotzena de vins i caves de les diferents DO catalanes.

Una vintena d’enòlegs i sommeliers es van reunir al restaurant El Mirador de Sant Just, a Sant Just Desvern, on van tastar a cegues prop de 40 referències, en una cata que es va allargar durant més de tres hores i que es va dividir en quatre blocs: tast de vins blancs, tast de vins rosats, tast de vins negres i tast de caves.

Els enòlegs i sommeliers van tastar cada referència a cegues, sense conèixer de quin producte es tractava, i seguidament van omplir una fitxa on puntuaven, entre altres aspectes, la netedat, la intensitat olfactiva o la persistència harmoniosa del gust. Els vins que obtinguin millor puntuació en aquest tast seran els escollits per participar a la Carta de VinsdeCatalunya Primavera 2013.

Un cop puntuats els vins i caves, es va procedir a destapar les ampolles i tothom va poder veure de quines referències es tractava. Els assistents van coincidir a destacar la qualitat dels vins presentats en aquesta edició, sobretot dels rosats, i es van mostrar molt sorpresos amb algunes referències.

Els tastos a cegues, garantia de qualitat de la Carta

En aquest sentit, l’enòloga Mar Galván, assistent al tast, va voler destacar la importància de fer tastos a cegues per fer la tria final dels vins de la carta de VinsdeCatalunya. “En els tastos a cegues es tria la qualitat del vi, sense venir influenciat pel nom del vi o la bodega”, va dir.

Així mateix, la majoria dels sommeliers assistents van coincidir en que, gràcies a aquest tipus de tastos, els cellers petits o que acaben de començar i encara no s’han fet un nom, tenen les mateixes oportunitats que les grans marques. Jordi Sibon, postgraduat en Enologia per la Universitat de Barcelona i Matrícula d’Honor com a sommelier per la Universitat de Girona, va opinar que: “Aquests tastos són molt interessants perquè ens permeten descobrir molts vins nous”.

En acabar el tast, es va fer un sopar, on tots els experts van poder comentar les seves experiències durant el tast, compartir les seves valoracions sobre els vins presentats i explicar les seves preferències sobre com seria la Carta de Primavera 2013 ideal.

VinsdeCatalunya és un projecte que té com a objectiu potenciar i promocionar el consum de vi dins dels restaurants de la nostra terra. Per fer-ho, ofereixen als restaurants una carta atractiva als clients, de rotació quadrimestral, i amb la qual faciliten als restauradors una gestió professional dels vins I tot això, conjuntament amb les bodegues de les diferents DO per tal de poder gaudir d’un producte atractiu i de qualitat.

Així mateix, compten amb el web vinsdecatalunya.cat , on queden recollits els cellers i restaurants col·laboradors. Un espai on, a més, els consumidors poden compartir les seves experiències entorn el vi i on trobaran visites a bodegues, tastos, maridatges, notícies del sector i una botiga online amb una àmplia selecció de vins catalans.

Nou comentari