Vinya i biomasa al «Diario de Viña»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4wsnKy_Nyz4[/youtube]

El celler Segura Viudas estrena l’onzè capítol de Diario de Viña 2012, el videobloc que dóna a conèixer l’esdevenir de cada collita de l’Heretat Segura Viudas.

Aprofitant la sensibilització social després d’un estiu molt castigat pels incendis forestals a tot el litoral mediterrani i amb la col·laboració de Glòria Martí, responsable de Medi Ambient a l’Heretat, el capítol narra l’aposta de la companyia per a l’obtenció de biomasa.

Per tal de realitzar un aprofitament ecològic dels residus agrícoles es va acordar utilitzar la fusta de la poda d’hivern i de la neteja dels boscos per generar energia. Mitjançant la biomassa, els residus d’un total de 43 hectàrees de l’Heretat Segura Viudas s’han transformat en 70.000 quilos de palets secs que equivalen gairebé al consum de calefacció anual de l’Heretat.

La biomassa és un combustible que no emet emissions de CO2 a l’atmosfera i conseqüentment no té afectacions sobre la capa d’ozó per la qual cosa no contribueix a l’avenç del canvi climàtic. A més, assegura un desenvolupament del medi rural en harmonia i redueix el risc davant d’episodis de sequera i situacions d’extrem risc d’incendi forestal.

L’estudi de la biomassa a l’Heretat es remunta al 2010 però la consciència per la sostenibilitat del medi és molt anterior. L’any 2001 ja es va obtenir la certificació mediambiental ISO 14001.

Com sempre, aquest capítol està disponible al bloc de la companyia www.diariodeviña.com, així com al canal corporatiu “seguraviudastv“.

Nou comentari