VadeVi
Viticultors del Penedès aixequen la veu contra la limitació dels 12.000 kg/ha

Uns 150 viticultors professionals del Penedès es van reunir al Centre Cultural i Recreatiu de Can Cartró de Subirats per a debatre l’acord del Consell Regulador del Cava que limita la producció de raïm a 12.000 kg/ha. S’han recollit més de 150 signatures per demanar a l’organisme que demori l’aplicació de la normativa de la collita 2011.

Fa anys que aquesta disposició és vigent, però fins ara no s’havia aplicat i això farà que el Consell Regulador Cava pugui desqualificar la part excedent o la totalitat de la verema. Pels viticultors, molts d’ells a les portes de la collita, s’haurà de deixar raïm per collir o vendre’l a un preu molt inferior.

A la reunió van assistir-hi diversos representants dels sindicats així i professionbals de l’Alt i Baix Penedès i del Garraf.Els viticultors que van convocar la reunió van presentar dues propostes per a evitar aquesta mesura, que van ser signades per gairebé la totalitat dels assistents. Es demana una moratòria de l’aplicació de la normativa (atès que s’ha aprovat a un mes vista de la verema i amb possibles errors en el Registre) i, en cas que el CR Cava no accedeixi a fer-ho, reclamar que el propi consell augmenti el límit un 25% (fins als 15.000 kg/ha) tal i com ho reflexa l’article 7 de la disposició del reglament.


Vinyes del Penedès FOTO: VAN DER MEULEN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa