Vuit cellers de la DO Tarragona a la 4a Ruta de Tapes de Valls

Es podran menjar les tapes que prepararan 30 restauradors acompanyades per una quinzena de vins de l'Alt Camp

D’esquerra a dreta: Jordi Solé, de Vidivi; Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona; Joan Carles Solé, regidor de Valls, i José García, president de l’Associació de Restauradors de Valls. Foto: DO Tarragona

La propera edició de la Ruta de Tapes de Valls ‘Tastavalls’, que se celebrarà a la capital de l’Alt Camp entre els dies 18 i 28 d’octubre coincidint amb les festes de Santa Úrsula, tindrà en els vins de la DO Tarragona a un dels seus protagonistes. Enguany, les tapes que elaboren la trentena d’establiments –bars i restaurants- que participen en aquest esdeveniment gastronòmic estaran maridades exclusivament amb els vins de la DO Tarragona, que produeixen vuit cellers d’aquesta denominació d’origen procedents de la comarca de l’Alt Camp. D’aquesta manera es pretén vincular la gastronomia de la capital de l’Alt Camp amb els vins produïts a la comarca sota el paraigües de la DO Tarragona.

En concret participaran al Tastavalls el Celler Mas Bella (Masmolets, Valls), la Cooperativa de Valls, el Celler Mas Vicenç (Cabra del Camp), la Vinícola de Nulles, la Cooperativa de Bràfim, Vinya Janine (Rodonyà), la Cooperativa de Vila-rodona-Castell d’Or i Vins Padró (Bràfim). A cada establiment el client podrà acompanyar la tapa que ha preparat i que ha estat maridada per un jurat extern amb alguns dels vins seleccionats prèviament pels diferents cellers. La ruta manté el mateix preu que l’any passat de 2’5 euros per tapa i copa de vi. L’organització ha editat un llibret amb la informació de les diferents tapes i dels diferents vins que participen en el Tastavalls. Les persones que participin en la ruta i segellin el talonari a cada establiment podran participar en un sorteig amb diferents regals al final de la ruta.

Novetat: Festa a la plaça del Pati

Una altra de les novetats d’aquesta quarta edició del Tastavalls cal buscar-la en la festa final que se celebrarà a la plaça del Pati de Valls la tarda del divendres 26 d’octubre i durant tot el dissabte 27 d’octubre. Els vuit cellers de la DO Tarragona participants han preparat una mini fira del vi on el consumidor podrà adquirir els vins elaborats per aquests cellers i tastar-los després d’adquirir un tiquet amb cinc degustacions i una copa de vi. Al mateix temps, una dotzena de restaurants oferiran també les seves tapes que s’hauran d’adquirir també amb un tiquet. Aquesta jornada de fi de festa tindrà lloc el divendres a la tarda, entre les sis i les nou, i compta amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de Valls. El dissabte la jornada a la plaça del Pati serà de matí i tarda-vespre i comptarà amb la participació dels vuit cellers i una dotzena de restaurants. Per tal d’animar el centre de Valls també hi haurà animació musical per acompanyar els vins i la gastronomia local.

La quarta edició de la Ruta de Tapes de Valls ‘Tastavalls’ està organitzada per l’empresa Vidivi i compta amb el suport de la Regidora d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls, l’Associació de Restauradors de Valls i el Consell Regulador de la DO Tarragona.

Nou comentari