VadeVi
Wine Spectator recomana el vi ‘kosher’ de Capçanes

La prestigiosa revista nord-americana Wine Spectator dedica un article a la gastronomia i els vins kosher, els únics aptes per al consum dels jueus ortodoxes.

Dels 13 vins que recomana, només dos no són israelians, i encapçalant el llistat hi ha el vi kosher del celler de Capçanes Flor de Primavera Peraj Ha’abib 2008, de la DO Montsant, al que atorga 89 punts i en destaca les aromes de gerd, les d’herbes aromàtiques i la mineralitat. També diu que és “expressiu,equilibrat i amb una bona profunditat”. En preveu un moment òptim per al consum des d’ara fins el 2016.

Es dóna la circumstància que encara que els primers vins criats en barrica al celler de Capçanes són de l’any 1991, data d’incorporació de l’enòleg Angel Teixidó, l’impuls per al canvi definitiu es va viure l’any 1995 arran de una trobada amb la Comunitat Jueva de Barcelona i la seva petició de vinificar a la cooperativa un vi kosher no pasteuritzat amb el mètode “Lo Mebushal”. Per a poder identificar, aillar i vinificar petites partides de raïm seleccionades sota l’estricte control del rabí, van fer falta noves instalacions.

Gràcies a aquesta nova tecnologia es va poder el·laborar el “Flor de Primavera”, reconegut com un dels grans vins kosher del món. Aquest va ser el detonant del procés de creació duna gama completa de vins embotellats no kosher. Ahores d’ara el vi kosher representa només el 2% de la producció total dels vins embotellats de Capçanes, el 98% restant ha impulsat la reputació del celler a tot el món.


EL FLOR DE PRIMAVERA O Peraj Ha’abib ÉS UN DELS VINS KOSHER MÉS VALORATS DEL MÓN FOTO: CELLER DE CAPÇANES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa