VadeVi
Xarel·lo i malvasia de Sitges pel nou Blanc Tradició 2013 de Can Feixes
  • CA

El nou Blanc Tradició és el primer vi del celler en incorporar el xarel·lo com a varietat principal

Després de 4 anys de fer diferents vinificacions, Can Feixes ha presentat el seu nou vi, que sota el nom de “Blanc Tradició”, passa a completar la família de vins blancs del celler. Es tracta d’un cupatge d’un 80% de xarel·lo i un 20% de malvasia de Sitges, procedents de les vinyes del “Serral” i de la “Sort” respectivament, conreades de manera ecològica cercant maximitzar l’equilibri amb l’entorn.

El “Blanc Tradició 2013”, s’ha elaborat a partir d’una doble selecció de raïm, a la vinya i en taula de selecció al celler, un premsat suau del raïm sencer, seguit de la fermentació a temperatura controlada, i una criança sobre les seves pròpies lies en dipòsit d’acer inoxidable per un període de 8 mesos. Embotellat el juny del 2014, ha madurat durant 6 mesos en ampolla fins a la seva presentació aquest mes de desembre.

Amb una producció limitada a 6.650 ampolles, aquest “Blanc Tradició 2013” de Can Feixes reivindica la complexitat i el caràcter varietal que es pot assolir després d’un període de criança total de més d’un any, i el gran potencial que tenen els vins del Penedès per consumir-se i expressar el millor de si mateixos més enllà dels vins d’anyada, pronosticant fins i tot la millora que pot experimentar en els propers 2 o 3 anys.

La finca dels Huguet de Can Feixes, ubicada entre Cabrera i Mediona a la part nord i interior del Penedès, ocupa una superfície total de 304 hectàrees, formant una illa ecològica on els diferents conreus i tipus de vegetació, interaccionen totalment en una simbiosi perfecte entre les superfícies cultivades i les silvestres tot donant cobertura a una variada i rica flora i fauna, reflectint així la millor expressió d’agricultura en biodiversitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa