Els setze sommeliers que passen a la final del concurs que se celebrarà a Madrid. Foto: Nariz de Oro
El concurs, celebrat a l’Hotel Barceló Sants, proposa als sommeliers reconèixer diversos vins únicament per la seva olor, atès que es tasten en una copa negra. Una cinquentena de profesionals, catalans i aragonesos s’han citat per tastar més de quaranta vins.
A més de Xavier Bassa, passen a la final:
– Adriá Castells, del restaurant Kosa Bistró (Palafrugell)
– Anouk Boitiere, del restaurante Caelis (Barcelona)
– Carlos Puñet, del restaurante Trattoria Cosi (el Masnou)
– Elisa Barroso, de la Vinacoteca (Vila Viniteca)(Barcelona)
– Enric Catalá, de Taca de Vi (Barcelona)
– Gemma Vera, del Hotel Princesa Sofía (Barcelona)
– Ildefonso García, del Hotel Bernat II (Calella)
– Joan Manuel Jiménez, de Celler de la Vila (Canet de Mar)
– José Luis Sicilia, del Hotel Princesa Sofía (Barcelona)
– Josep Martí Galofre, del restaurant Mas Pla (Valldossera)
– Manel López, del restaurante Kan Bakus (Igualada)
– Mikel Sabriá, del restaurante Moo (Barcelona)
– Montserrat Pascual, de Enoteca DiVins (Martorell)
– Rafael Blanco, del restaurante La Terrassa del Museu (Terrassa)
– Ugo Moreno, del restaurant Amen Corner (Granollers).
I els vins
També els vins competeixen en aquest certamen i d’entre 40 vins de l’Estat s’han classificat per a la final els següents vins i caves catalans:
– Loxarel MM GR BN 2007, de Loxarel (DO Cava)
– Els Cutpatges de Mestres Rva Especial Brut, de Mestres (DO Cava)
– Roger Goulart Grand Cuvee GR 2007, de Roger Goulart (Mont-ferrant) (DO Cava)
– Gran Juvé & Camps GRva, de Juve & Camps (DO Cava)
– Fransola 2010, de Torres (DO Penedès)
– Furvus 2009, de Vinyes Domènech (DO Montsant)
– Marfil Molt Dolç, de Bodegas Alella Vinícola (DO Alella).