Xavier Bassa, millor sommelier a la semifinal catalana del «Nariz de Oro»

Setze sommeliers i set vins i caves catalans passen a la final del concurs que se celebrarrà a principis de juny a Madrid

Els setze sommeliers que passen a la final del concurs que se celebrarà a Madrid. Foto: Nariz de Oro

Xavier Bassa, sommelier de la Vinoteca Pansa Blanca de Vilanova del Vallès ha quedat en la millor posició en la semifinal del premi ‘Nariz de Oro’ que s’ha celebrat aquest dimarts a Barcelona. Amb ell, quinze sommeliers més han aconseguit la classificació per a la final, que se celebrarà a principis de juny a Madrid.

El concurs, celebrat a l’Hotel Barceló Sants, proposa als sommeliers reconèixer diversos vins únicament per la seva olor, atès que es tasten en una copa negra. Una cinquentena de profesionals, catalans i aragonesos s’han citat per tastar més de quaranta vins.

A més de Xavier Bassa, passen a la final:

– Adriá Castells, del restaurant Kosa Bistró (Palafrugell)

– Anouk Boitiere, del restaurante Caelis (Barcelona)

– Carlos Puñet, del restaurante Trattoria Cosi (el Masnou)

– Elisa Barroso, de la Vinacoteca (Vila Viniteca)(Barcelona)

– Enric Catalá, de Taca de Vi (Barcelona)

– Gemma Vera, del Hotel Princesa Sofía (Barcelona)

– Ildefonso García, del Hotel Bernat II (Calella)

– Joan Manuel Jiménez, de Celler de la Vila (Canet de Mar)

– José Luis Sicilia, del Hotel Princesa Sofía (Barcelona)

– Josep Martí Galofre, del restaurant Mas Pla (Valldossera)

– Manel López, del restaurante Kan Bakus (Igualada)

– Mikel Sabriá, del restaurante Moo (Barcelona)

– Montserrat Pascual, de Enoteca DiVins (Martorell)

– Rafael Blanco, del restaurante La Terrassa del Museu (Terrassa)

– Ugo Moreno, del restaurant Amen Corner (Granollers).

I els vins

També els vins competeixen en aquest certamen i d’entre 40 vins de l’Estat s’han classificat per a la final els següents vins i caves catalans:

– Loxarel MM GR BN 2007, de Loxarel (DO Cava)

– Els Cutpatges de Mestres Rva Especial Brut, de Mestres (DO Cava)

– Roger Goulart Grand Cuvee GR 2007, de Roger Goulart (Mont-ferrant) (DO Cava)

– Gran Juvé & Camps GRva, de Juve & Camps (DO Cava)

– Fransola 2010, de Torres (DO Penedès)

– Furvus 2009, de Vinyes Domènech (DO Montsant)

– Marfil Molt Dolç, de Bodegas Alella Vinícola (DO Alella).

Nou comentari