FOTO: 468 Yves Benard, nou president de la OIV

En el seu discurs de candidatura, Yves Bénard va assenyalar la seva intenció de “treballar particularment en la recerca dels millors mitjans per a desenvolupar la interdisciplinaritat, tant en els debats científics com en els debats reglamentaris, i en particular pel que fa als grans temes d’actualitat, com el canvi climàtic, el desenvolupament sostenible o les biotecnologies”.

Aquesta és la declaració d’intencions del nou president de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) escollit pels Estats membres durant la 7a Assemblea General que ha tingut lloc a Zagreb. Yves Bénard és agrònom i enòleg, format a Montpeller. El francès succeirà durant tres anys a l’australià Peter Hayes, que es transforma d’aquesta manera en el primer Vicepresident de l’OIV.

Conegut per la seva carrera de dirigent empresarial en el sector del champagne, Bénard es s’ha dedicat sempre al desenvolupament d’estructures associatives i professionals, ja sigui locals, nacionals o internacionals, com el Comitè interprofessional dels vins de Champagne (CIVC), Montpeller SUPAGRO, Empreses i Grans Vins de França (EGVF), l’Institut Nacional de l’Origen i de la Qualitat (INAO), el Comitè Europeu dels Vins (CEEV) o l’Associació Universitària Internacional del Vi (AUIV).

El nou president és el primer francès triat per a aquest lloc des de 1962, data en la qual el Barón Pierre Li Roy finalitzava les seves funcions com President de l’OIV.

“La nostra feina haurà de ser sòlida i veraç i aportar una contribució fonamental a la discussió sobre l’educació del públic cap a un consum moderat de vi”, indica el nou President de la OIV.


Yves Bénard és el nou president de la OIV FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa