VadeVi
El Most 2022 tanca l’onzena edició omplint prop de cinc mil butaques
  • CA

Els últims dies de novembre ha tancat portes l’11a edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi amb un acte celebrat al teatre l’Artesana de Falset durant el qual es va projectar Georgia the Cradle of Wine, pel·lícula que retia homenatge al país convidat d’enguany.

Un increment del 80%

Els organitzadors es mostren “molt satisfets amb la resposta del públic a la programació del festival”. Aquesta, expliquen, havia de ser “l’edició del retorn” de la gent a les sales de cinema després de la pandèmia. I les dades de públic del Most, apunten, així ho avalen. Els resultats finals d’espectadors del festival mostren una “clara recuperació” de les dades de l’any anterior, amb una pujada del 80% respecte al nombre d’assistents de 2021.

En concret, el festival al Penedès va aplegar 3.705 persones en onze dies (del 3 al 13 de novembre) i la programació del festival durant els quatre dies al Priorat (del 23 al 27 de novembre) va sumar 584 butaques. A aquestes dues xifres cal sumar les diferents sessions del Most arreu de Catalunya (a l’Empordà, Tarragona, Pla de Bages, entre d’altres) i les sessions de l’Arxiu Most que s’han anat programant al museu un cop al mes al llarg de l’any. En total 4.811 butaques, una xifra per a l’optimisme que demostra la bona salut del cinema del vi.

Un festival deslocalitzat

Una de les característiques definitòries del Most és que es tracta d’un festival deslocalitzat i escampat pel territori. Enguany les projeccions s’han vist en set municipis diferents del Penedès (Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Olèrdola, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida i els Monjos i Avinyonet) i set municipis del Priorat (Cornudella de Montsant, Falset, Guiamets, Poboleda, Masroig, La Vilella Alta i Bellmunt del Priorat).

En general, les sessions de Collita, la secció que dona personalitat al festival, han mostrat un clar increment de públic respecte edicions anteriors. Enguany el lliurament del premi honorífic a l’Agustí Villarroya va ser un dels moments “més emocionants” del festival, apunten des de l’organització, i va aplegar tot el sector en un auditori del VINSEUM ple d’amics i professionals del vi, l’enologia i la viticultura.

L’altra secció a concurs, el Brot, també ha registrat un clar augment de públic en les tres sessions programades al Kubrick Cinema, una demostració que l’aposta pel curtmetratge continua despertant l’interès del públic més cinèfil.

Moments cinèfils

El certamen també ha viscut altres moments cinèfils, com l’aparició de l’actriu Julieta Serrano a la gala inaugural del Penedès o la intervenció a la gala de lliurament de premis de Mikel Gurrea i Tono Folguera, director i productor de Suro, pel·lícula que el Most va acollir-ne la première a Catalunya.

Els tastos cinèfils, tots tes vinculats amb pel·lícules de la secció Collita, han registrat un ple absolut, amb protagonistes d’excepció com és el cas de Pilar Higuero – coprotagonista del film As rebeldes do viño-, Raimon Salas, sommelier expert en vins georgians, i Roger Viusà, nas d’or que va atrevir-se amb el repte d’un tast basat en el títol El vi i el conflicte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa