VadeVi
?2.000 anys d’història del vi, escenari de la nova Guia d’Enoturisme d’Alella

Restes romàniques de la ciutat de Baetulo, Museu de Badalona. Foto: Ester Bachs">

L’escriptor i sociòleg Lluís Tolosa presentarà aquest dijous 12 de febrer la Guia d’enoturisme de la DO Alella en un entorn exclusiu del Museu de Badalona, a l’antiga ciutat de Baetulo, la gran base econòmica i de comercialització de la mediterrània amb més de 2.000 anys d’història.

En un acte que aplegarà un centenar de persones, Tolosa explicarà els nombrosos punts d’atracció enoturística del territori i com reivindicar la seva singularitat i el valor exclusiu que poden dotar a les nostres propostes enoturístiques.

Seguint amb la seva línia de publicacions sobre l’enoturisme per Catalunya («Guia d’Enoturisme del Pla de Bages»; i la «Guia d’Enoturisme de l’Empordà», que va rebre el premi a la millor guia d’enoturisme de l’Estat espanyol), Tolosa i Clara Antúnez, sommelier i coautora d’aquesta guia, llisten en aquesta ocasió 89 llocs per gaudir de la zona d’Alella com a destí de turisme i vins. Entres d’altres elements, s’hi troben cellers, restaurants i allotjaments, vinateries o propostes de visites culturals, que inclouen el Museu de Badalona -on es poden veure testimonis relacionats amb el vi a l’època romana-, així com el monestir de Sant Jeroni de la Murtra i la masia de Can Miravitges, que compten amb cellers d’un destacat valor patrimonial. El llibre, prologat per la xef Carme Ruscalleda, també recomana un centenar de vins que s’elaboren en aquesta regió vitivinícola.

La presentació de la guia tindrà lloc a partir de les 19h de la tarda i l’entrada és lliure. L’acte conclourà amb un tast de diversos vins d’aquesta Denominació d’Origen.

Edició de la primera Guia d’Enoturisme de la DO Alella ">

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa