Imatge del tast de caves dels Premis Vinari 2014 a la Fassina de Sant Sadurní d’Anoia Foto: Jordi Play ">

VADEVI.cat ha arribat a un acord amb l’Acadèmia Tastavins per tal d’organitzar sessions de tast dels Premis Vinari a l’Espai Penedès de Barcelona. Una col·laboració que pretén donar nou protagonisme als vins guardonats al concurs de vins de Catalunya i apropar-los al consumidor final perquè conegui la qualitat de productes que s’elaboren al país.

La primera sessió tindrà lloc el proper 26 de març a partir de les 20h del vespre sota el títol “Les edats del cava“. Dirigida pel sommelier David Escofet, oferirà a les persones assistents l’opció de tastar els cinc escumosos que van obtenir la màxima puntuació en la darrera edició dels Premis Vinari, a la vegada que conèixer la diferència entre un escumós jove i un altre que ha estat un temps en criança.

I és que, tal com s’explica a la presentació de l’activitat, “amb el pas dels mesos aquests caves van evolucionant, des dels gustos i les aromes fresques de fruita dels caves més joves, fins les notes de pa torrat, de fruites confitades i els mil matisos dels caves més vells”.

Els caves que es tastaran són:

– Pere Olivella Galimany Brut 2012 (Millor Escumós Jove 2014)

– Marquès de Gelida MIM Natura Brut Reserva 2010 (Millor Escumós Reserva 2014)

– Muscàndia Reserva Brut Rosé Pinot Noir 2009 (Millor Escumós Rosat 2014)

– Giró Ribot Mare Gran Reserva Brut Nature 2008 (Millor Escumós Gran Reserva 2014)

– Freixenet Casa Sala 2005 Brut Nature (Millor Escumós d’Antigues Reserves 2014)

Els cinc escumosos es tastaran maridats amb formatges artesans: “Les bombolles i l’acidesa dels vins escumosos desentelen el paladar i ens permetran encadenar i gaudir dels mil matisos dels formatges artesans de Xerigots”, conclou la presentació.

DATA: 26 de març de 2015, a les 20:30 hores

PREU: 24 euros (29 euros no socis)

LLOC: Espai Penedès BCN (Carrer Muntaner, 21)

Més informació i inscripcions, seguint aquest enllaç o trucant al telèfon 93 348 45 05.

Nou comentari