La primera edició dels Premis Vinari supera les 600 inscripcions

El termini d'inscripcions continua obert fins divendres 14 de juny

Una copa de vi negre Foto: J.P.

A punt d’acabar el termini d’inscripcions, la primera edició dels Premis Vinari, concurs de vins catalans, ha superat les sis-centes referències presentades, tot un èxit per a la primera convocatòria. Així i tot, el termini resta obert fins aquest divendres, 14 de juny.

Els Premis Vinari, primer certamen d’abast nacional de vins catalans, ha comptat amb el suport de totes les Denominacions d’Origen del país, que han donat suport logístic i de difusió per tal que els Premis arribin a tots els cellers de Catalunya. Tant és així que concursaran al premi representants de totes les DO, la qual cosa permetrà mesurar forces amb la resta de DO que competeixen al mercat de vins catalans.

Tots els cellers catalans poden presentar els seus vins als Premis Vinari sota diferents categories. En vins tranquils, s’accepten blancs joves, blancs fusta (fermentació i/o criança en recipients de fusta), rosats, negres joves (sense pas per fusta), negres criança en fusta de fins a 12 mesos, negres de guarda (criança de 12 mesos o més en recipients de fusta) i vins dolços, rancis i de postres.

Sota el paraigua de vins escumosos, que inclou els caves elaborats a Catalunya i els escumosos de la resta de les DO catalanes, les categories són: Escumosos Joves (criança en ampolla mínima de 9 mesos), Escumós Reserva (criança mínima de 15 mesos), Escumós Gran Reserva (criança mínima des de 30 mesos), Escumós Gran Reserva Premium (PVP superior en comerç a 25 euros), Escumós Rosat i Escumosos de postres, dolços i semisecs.

Els tastos començaran aquest dilluns, 17 de juny, a MonVínic, i comptaran amb la presència de representants de l’Associació Catalana d’Enòlegs i l’Associació Catalana de Sommeliers. Premis Vinari compta amb el suport de la Generalitat a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, que és la seu d’aquesta primera edició dels Premis Vinari i on a la tardor se celebrarà la gala d’entrega de premis.

Inscripcions

A través de pàgina web:

www.vinari.cat

Amb Formulari d’Inscripció

Descarrega’t el formulari aquí:

Fitxa Inscripció Mostres Premis Vinari

Contacte:

vinari@vadevi.cat

637 781 133

Nou comentari