Tres últims dies per participar en els Premis Vinari dels vins catalans

El període d'inscripció per al concurs dels Vins Catalans es tanca divendres 14 de juny

Als premis Vinari es puntuaran a cegues vins de totes les DO catalanes

El proper 14 de juny es tanquen les inscripcions per participar en aquest certamen que s’estrena enguany amb l’objectiu de donar a conèixer i reconèixer la tasca dels cellers elaboradors dels vins catalans.

Tots els cellers catalans poden presentar els seus vins sota diferents categories. En vins tranquils, s’accepten blancs joves, blancs fusta (fermentació i/o criança en recipients de fusta), rosats, negres joves (sense pas per fusta), negres criança en fusta de fins a 12 mesos, negres de guarda (criança de 12 mesos o més en recipients de fusta) i vins dolços, rancis i de postres.

Sota el paraigua de vins escumosos, que inclou els caves elaborats a Catalunya i els escumosos de la resta de les DO catalanes, les categories són: Escumosos Joves (criança en ampolla mínima de 9 mesos), Escumós Reserva (criança mínima de 15 mesos), Escumós Gran Reserva (criança mínima des de 30 mesos), Escumós Gran Reserva Premium (PVP superior en comerç a 25 euros), Escumós Rosat i Escumosos de postres, dolços i semisecs.

Les inscripcions es poden fer, bé a través de la pàgina web www.vinari.cat utilitzant un mètode similar al d’una botiga electrònica, o bé a través de la Fitxa d’Inscripció, i els preus varien en funció del nombre d’inscripcions. Si es presenta una sola mostra, es paguen 30 euros per mostra; dos mostres surten a 25 euros cadascuna; 3 mostres, a 20 euros i 15 euros si se’n presenten quatre o més. Als preus cal afegir el 21% d’IVA.

El concurs s’organitzarà en diverses fases. Hi haurà uns tastos inicials a Monvínic on un jurat format per sommeliers, enòlegs i premsa especialitzada puntuarà les diverses mostres a cegues. Les referències amb més puntuació passaran a la següent fase, de la qual ja en sortiran els guanyadors. La gala final i entrega dels guardons tindrà lloc a la tardor a Vilafranca del Penedès.

Els Premis Vinari estan convocats per VADEVI.cat i reben el suport de la Generalitat de Catalunya, INCAVI, Ajuntament de Vilafranca del Penedès i de tots els consells reguladors de les DO catalanes. Hi col·laboren la revista Cupatges, Cuina i Infovi.cat i tenen el patrocini de Monvínic i Editorial Larousse.

Inscripcions

A través de pàgina web:

www.vinari.cat

Amb Formulari d’Inscripció

Descarrega’t el formulari aquí:

Fitxa Inscripció Mostres Premis Vinari

Contacte:

vinari@vadevi.cat

637 781 133

Nou comentari