VadeVi
La Cursa País del Cava acumula 106.000 euros per la Marató de TV3
  • CA

La Confraria del Cava i Octagon Esedos han celebrat aquest diumenge la desena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que com és habitual ha recorregut els poc més de 13 quilòmetres que separen Vilafranca del Penedès de Sant Sadurní d’Anoia.

Enguany, l’objectiu de la iniciativa era recaptar fons per investigar l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, el tema que la Marató de TV3 ha escollit per la gala d’aquest 2016.

Històricament, la Confraria ha estat una de les entitats que més ha col·laborat amb el programa solidari. En una dècada, la cursa ha donat més de 106.000 euros a la Marató, gràcies a la col·laboració de més de 14.000 corredors i persones anònimes que han fet les seves aportacions per aquesta causa.

La desena edició de la Cursa Solidària País del Cava ha comptat amb la participació de 1.355 corredors, i ha obtingut una recaptació total de 14.010 euros. El taló amb els diners recollits s’ha lliurat a l’actor Pep Plaza i la cantant Txell Sust, que l’ha rebut en representació de TV3.

Com és habitual, la cursa ha sortit puntual a les 10 del matí des de la rambla Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, i ha acabat al pla del Mestres de Sant Sadurní d’Anoia. Els primers a recórrer els pocs més de 13 quilòmetres que separen les dues viles penedesenques han estat el corredor Dani Serra (44’51”), en la categoria masculina, i la atleta Mari Carmen Paredes (55’53”), en la categoria femenina. Paredes és una de les atletes paralímpiques que va participar amb la delegació espanyola als passats Jocs de Rio de Janeiro. A més del trofeu, com és habitual, els guanyadors han rebut com a premi el seu pes en cava. Ell 65 quilos i ella 53. També han estat guardonats els tres primers classificats de las categories masculines i femenines junior, sènior i veterans.

Més premiats

Aquest any, la Cursa Solidaria País del Cava ha mantingut els premis que habitualment es lliuren als participants de la iniciativa, com el II Memorial Pitu Cols. El guardó s’ha entregat al participant més veterà i al més jove de la cursa. La més gran ha tornat a ser la Josefina Blanch, una dona de 87 anys que ha participat en nou edicions d’aquesta activitat. La més jove ha estat Núria Anxeta, una nena de només 17 dies, que ha fet la cursa amb el seu pare.

Un dels corredors més especials ha estat el gegantó de Manel Raventós, un dels 7 Savis de Grècia, que ha fet tot el recorregut amb diferents portadors.

Tots els corredors han estat obsequiats amb una copa de cava a l’arribada a Sant Sadurní d’Anoia i rebosteria gentilesa de La Granja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa