VadeVi
Bonet: «A França es consumeix més Cava que Champagne a Espanya»
  • CA

Durant els nou primers mesos de l’any, s’han venut més de 158 milions d’ampolles de Cava a tot el món, el què suposa un increment de l’1,7% per cent del global respecte al mateix període de l’any passat.

El mercat interior mostra una tendència positiva gràcies a l’exponencial creixement tant dels caves Reserva (6,25% respecte de l’any anterior) com Gran Reserva (un destacable 18%). Aquest creixement, a la vegada, s’ha experimentat principalment en el sector de l’hostaleria.

El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, assenyala que “podem ser positius i optimistes, ja que esperem que aquestes festes es consumeixin uns 40 milions d’ampolles de Cava, xifra que, sens dubte, posa de manifest la recuperació econòmica”.

En mercats exteriors, la tendència també és favorable a excepció de Bèlgica i Regne Unit que estan patint descensos a causa de polítiques de preus. Respecte a Alemanya, es preveu un tancament d’exercici amb dades positives i, a més, podem destacar notablement el creixement de països com els Estats Units (2,81%), Canadà (9,12%) o França (19,21%).

“Aquest augment és molt significatiu perquè França és el país més coneixedor de les bondats dels vins espumosos, motiu pel qual per nosaltres aquesta dada té molt de valor i significat. A França ara mateix es consumeixen més ampolles de Cava que a Espanya ampolles de Champagne”, afirma Pere Bonet.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa