VadeVi
El Mas de la Sabatera i Noe Gaya s’uneixen en «un vi especial»
  • CA

El celler Mas de la Sabatera de Montblanc presentava, aquest dilluns una edició especial de 1.500 ampolles del seu vi jove, un cabernet. El celler, situat als peus de Prenafeta, ha engegat un projecte amb l’espluguina Noe Gaya, una jove artista, esportista i escriptora que fa quinze anys que va patir un accident de trànsit que li va causar una tetraplegia.

El projecte de Mas de la Sabatera i Noe Gaya ha unit en una ampolla les creacions de l’Espluguina i un dels vins que elabora el celler. De fet, el vi jove 2015 porta una etiqueta feta a partir d’un fragment d’un dels seus quadres a més d’una papallona, un dels símbols de l’imaginari de l’artista que també dóna nom al seu llibre ‘El camí de la papallona’.

Oriol Vendrell, un dels responsables del Mas de la Sabatera i un dels impulsors del projecte explicava que la idea va néixer a partir de la presentació del llibre de Noe Gaya al Museu de la Vida Rural: «la família es va posar en contacte amb el celler per col·laborar amb l’acte amb unes ampolles de vi. Com a mostra d’agraïment, va, rebre un quadre de la Noe i, a partir d’aquí vam començar a treballar». Vendrell destacava la tasca realitzada per l’estudi édissenys, d’Enric Mercadé, per l’adaptació dels suports i dels continguts.

El vi, que fins i tot llueix la papallona de Noe Gaya a la càpsula, s’anomena «un vi especial», tal com ella mateixa va proposar. A l’ampolla i a la capsa, s’explica el projecte de ‘Les pedres viatgeres’, una iniciativa de la jove espluguina que ha permès escampar pedres pintades arreu del món. De fet, la capsa, permet incloure una pedra per sumar-se al projecte.

Des del celler assenyalen que es va triar treballar la idea amb un vi jove per poder renovar cada any la col·laboració. Aquest fet fa que sigui una iniciativa que permeti tenir continuïtat si ha tingut èxit.

Dolors Creus, mare de Noe Gaya, explicava que «la Noe de seguida va dir que sí» i es mostrava satisfeta amb el resultat «perquè hi és tot: el quadre, la papallona…». Noe Gaya també ha volgut expressar la seva satisfacció: «em fa molta il·lusió», deia amb ajuda de la Dolors.

Xavier Pallarès, propietari del celler, confessava que «portem aquest projecte molt endins. Va ser una idea de l’Oriol Vendrell però tots ho compartim». Pallarès destacava també la importància del mas, una edificació que es va construir entre el 1500 i el 1700 amb diverses fases i que, ara, posa en marxa visites i tasts.

‘Un vi especial’ està a la venda, a partir d’aquest dilluns 6 de juny al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, l’Agrobotiga del Sindicat de Vinyaters de Montblanc i a Vinum Conca, al Monestir de Poblet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa