VadeVi
Nanos Blanc del Coster 2015: L’autèntic perfum de les muntanyes de Prades
  • CA

Nanos Blanc del Coster

2015

Celler Mas Foraster

Preu aproximat: 6 €

DO Conca de Barberà

Web: josepforaster.com

Els Nanos 2015 naixen dels vessants assolellats de les Muntanyes de Prades, en sòls calcaris amb còdols que el perfilen fresc, suau i amb un autèntic i delicat perfum

En una primera impressió olfactiva, els Nanos es mostren tímids, com si estessin demanant temps per donar-se a conèixer i mostrar-se en la seva màxima expressió.

I així és que mentre observem el seu color groc altament pàl·lid i la seva fluïdesa en copa, l’oxigen ajuda que volatilitzin ràpidament les substàncies reductives de la fermentació, deixant lloc a les veritables aromes primàries de la seva varietat estrella.

Els Nanos 2015 es un blanc monovarietal de macabeu de vinyes de 40 anys cultivades al bell mig de la Conca de Barberà. Un treball de maceració pel·licular garanteix la màxima expressió d’aquesta varietat que es presenta tota sola, sense necessitat de d’incorporar cap varietat aromàtica que la complementi.

El seu perfum és delicat i complexe, oferint fruites blanques com la pera “blanquilla” o poma reineta, certes notes florals com la rosa i un xic de fonoll.

En boca es presenta molt net i lleuger, ben equilibrat i la amb suficient untuositat i acidesa que refresquen el paladar amb subtilesa. Sorprèn, a més, un agradable postgust amb notes de til·la i pàmpol, que ens fa imaginar un passeig entre vinyes durant el mes de setembre; el mes on els pàmpols de vinyes i figueres de marge competeixen amb els raïms impregnant les parcel·les amb les seves fragàncies foliars.

El vi, a més, té petits precipitats de sals (de bitartrats potàssic) al fons. Aquests cristalls són testimoni de d’una estabilització i filtració d’aquest vi segurament poc invasiva i lleugera. Personalment agraeixo aquesta opció de respectar la integritat i estructura del vi al màxim, tot i que per raons purament estètiques pugui haver públic que no l’entengui prou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa