VadeVi
La Festa de la Verema de La Conca tanca amb 5.000 copes servides i 3.500 degustacions
  • CA

Aquest diumenge 28 d’agost, l’Espluga de Francolí tancava l’edició número 46 de la tradicional Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà. La cita, amb diverses novetats, conserva el tradicional format de recinte firal amb estands de restauració i cellers i s’ha complementat amb actuacions musicals i amb tasts especialitzats o activitats al voltant del vi i la vinya. Amb unes 5.000 copes de vi i 3.500 degustacions gastronòmiques servides, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí valora positivament la celebració.

Els actes començaven divendres 26 d’agost amb dues activitats que van penjar el cartell de complet. El Museu de la Vida Rural acollia a les set de la tarda un tast de vins de més de deu anys de la DO Conca de Barberà i, a dos quarts de deu de la nit, l’Art Restaurant acollia la tercera edició dels sopar maridatge Brinda’m Baccus, i que va permetre maridar, durant el sopar, una selecció de sis vins i caves amb 6 tapes d’alta cuina. El dissabte a la tarda es donava el tret de sortida a la mostra de vins i caves de la DO Conca de Barberà i degustacions gastronòmiques, amb la inauguració a càrrec del director general de l’INCAVI, Salvador Puig, i les autoritats locals i comarcals, seguida de la tradicional piada i l’obtenció del primer most. També dissabte a la tarda, un nombrós grup de joves d’entre 18 i 25 anys es donaven cita al Museu de la Vida Rural per prendre part a un altre acte inèdit, un tast de vins exclusiu per a joves de menys de 25 anys que també va exhaurir les places disponibles.

La música i l’espectacle també van tenir un paper rellevant durant el cap de setmana, i és que es va comptar amb les actuacions del cantautor català Jordi Ninus, del grup reusenc Agartha, que va omplir l’escenari de música fusió i ritmes mediterranis, del trio Guillem Anguera que acompanyava l’hora del vermut amb música tradicional, i del grup espluguí Anatòlia. Els diables Kids de l’Espluga també oferien, el dissabte a la nit, un correfoc. Una altra de les apostes per aquesta edició era la reobertura del recinte firal el diumenge al matí, i per això es va organitzar també, la primera marxa a peu entre vinyes, amb dos recorreguts diferents, un de 12 km i un de 5 km, i dos tasts de vins durant la ruta, que va comptar amb més de 100 participants.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa