VadeVi
Ricard Sebastià Foraster: «El premi ens motiva a seguir fent bon vi»
  • CA

D’esquerra a dreta, tres generacions dels Foraster: Ricard Sebastià, Josep i Julieta Foto: Mas Foraster

El Josep Foraster Collita 2012 és el vi que es va endur el Vinari d’Or en la categoria Millor Negre Jove de la primera edició dels Premis Vinari. Ricard Sebastià Foraster, enòleg i copropietari del celler Mas Foraster de Montblanc considera el guardó una motivació afegida per elaborar bons vins i promocionar una de les Denominacions d’Origen catalanes amb més potencial, la Conca de Barberà.

-Com van rebre el Premi Vinari al Millor Negre Jove?

-Va ser totalment una sorpresa. Quan et presentes a uns premis sempre tens una il·lusió de guanyar, però no ho esperàvem. El premi és una motivació més per continuar seguint fent bon vi.

-Què destaca del Josep Foraster Collita 2012?

-Què és un vi jove de vinya pròpia, que recull les aromes de la vinya. És molt fresc i golós.

-I el secret perquè sigui així?

-Tenir molt clar que el ram pel vi jove ha de ser un raïm concret per aquest vi i no fer-lo amb el raïm que sobra. Hi ha raïm amb millors característiques per fer vi jove i cal conèixer el que tens i cultivar-lo ja pensant en això, amb la idea del que vols fer. A més, el raïm és de vinyes nostres en un 90 per cent, mentre que la resta és de vinyes velles gestionades per nosaltres.

-Quina producció en fan?

-Unes 40.000 ampolles.

-Quina repercussió tindrà el fet d’haver guanyat als Premis Vinari?

-No ho sabem encara, però de moment ens ha felicitat molta gent. Hui ha hagut resposta, però és un pèl aviat. En tot cas, està molt bé que hi hagi aquests premis per promocionar el vi català.

-Es promociona prou el vi català?

Crec que hem fet molta feina durant molts anys i ara crec que entre tots s’està fent bastant bé. Crec que ara tenim tots els arguments per vendre millor el vi català.

-I es coneix prou la DO Conca de Barberà?

El que li passa a la Conca de Barberà és una mica el que li passa a Catalunya. Hi ha moltes hectàrees de vinya, però moltes se’n van al cava. De tota manera, esperem que els Premis Vinari ajudin a conèixer millor els vins de la Conca de Barberà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa