VadeVi
La DO Costers del Segre prepara una gala per premiar els seus millors vins
  • CA

D’aquí a just una setmana ja tindrem a la mà el llistat dels millors vins de la Denominació d’Origen Costers del Segre. Dilluns 28 de novembre tindrà lloc la jornada de tast i avaluació dels productes que competiran en la primera edició del concurs que organitza l’entitat, i el dijous, primer de desembre, es donaran a conèixer els resultats de les referències que hauran obtingut les millors puntuacions. Com anunciàvem fa uns dies a Vadevi, aquest certamen estrena edició aquest 2022, i arriba amb la voluntat de quedar-se i convertir-se en el termòmetre i altaveu del territori vitivinícola de Ponent.

Sigui com sigui, el dijous dia 1 de desembre la celebració es farà al Cafè Teatre de l’Escorxador de Lleida en un acte que, a partir de les 20:00 h del vespre, presentarà l’actor i humorista Fermí Fernàndez. Tot plegat, permetrà conèixer els millors vins de diverses categories, i premiar-los amb un guardó que s’està preparant especialment per l’ocasió amb un motiu molt vinculat amb la mateixa DO.

Seu Vella de Lleida
La Seu Vella de Lleida | Foto: Turó Seu Vella

El tast, a la Seu Vella

La Seu Vella acollirà la jornada de tast el dilluns 28 de novembre de la mà d’un jurat format per una vintena de professionals. El concurs premiarà primer, segon i tercer classificats en les categories: Blancs Joves, Blancs Criança, Rosats, Negres Joves, Negres Criança, i Escumosos. A més a més, es distingirà el millor monovarietal de raïm macabeu; i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre. També es reconeixerà una persona o entitat que hagi destacat pels valors de Sostenibilitat i Respecte Mediambiental.

El concurs, obert a tots els vins dels seus cellers, té per objectiu la promoció dels vins locals i l’incentiu qualitatiu per als elaboradors de productes vinícoles del territori. L’acció compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i coordinació tècnica dels Premis Vinari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa