VadeVi
Boca Grossa Rosat 2015: Color i sabor d’estiu
  • CA

Boca Grossa Rosat 2015

Preu aproximat: 6 €

DO Empordà

Web: www.alregi.es

L’allau de vins rosats a tota la costa mediterrània continua, fent del color rosat pàl·lid una de les exigències cromàtiques més de moda del segle XXI a l’espai vinícola català i en general als països catalans.

Boca Grossa Rosat 2015 satisfà completament els ulls d’aquesta clientela, que cerca rosats tipus Rosé de Provence“> de color salmó pàl·lid o pell de ceba de baixa intensitat colorant.

La garnatxa de l’Empordà és una excel·lent varietat per aconseguir aquest objectiu cromàtic si la collim amb la maduració justa per ser afruitada i fresca i prou viva d’acidesa per un rosat. Ens permet treballar el raïm sencer amb premsat directe, conferint pocs antonians i pocs tanins al most, assegurant un vi poc colorit però amb la finura i elegància d’un bon rosat.

Boca Grossa assoleix el concepte, presentant un nas delicat i fresc amb notes florals que recorden un camp d’alfalç florit, amb certes puntes de licor de camamilla amb fonoll.

El paladar és força untuós i ample, equilibrat i amb una lleugera amargor i melositat típica de la varietat, que sol ser llaminera i afruitada.

Sense perdre la subtilitat, aquest rosat, que prendrem a 6-7ºC, es presenta una mica picant en el postgust, com si oloréssim pebre blanc… Un efecte tàctil càlid curiós, potser degut a les notes balsàmiques amalgamades amb els 13,5 graus d’alcohol d’aquesta garnatxa.

El color és la clau de l’èxit en aquest tipus de vins d’estiu, però en el cas de Boca Grossa 2015, el triomf és complert ja que aconsegueix enamorar no només als ulls, sinó també al paladar, sense fer por a la butxaca dels amants dels rosats pàl·lids.




Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa