VadeVi
Ruta del Vi Ranci i Tast de Vins Generosos DO Montsant
  • CA

L’Ajuntament de Falset ha presentat el programa de la tradicional Fira de Sant Andreu, que se celebrarà el cap de setmana del 28 i 29 de novembre.

La principal novetat de l’edició d’enguany és la incorporació del Rebost de Nadal, un espai situat a la plaça de la Quartera que aplegarà una mostra de vins dolços i generosos (en col·laboració amb la DO Montsant) i la presència de productors de proximitat de dolços, neules i torrons.

En el marc d’aquest Rebost de Nadal, que posarà en valor la tradició i, en certa mesura, suposarà un retorn als orígens d’una fira que servia per proveir-se de cara a les festes de Nadal, s’hi han programat dos tastos de vins molt especials, de cada un dels quals se’n faran dues sessions. Són la Ruta dels Rancis i el Tast de Vins Generosos de la DO Montsant.

La Ruta dels Rancis

En el cas de la Ruta dels Rancis, es tracta d’unes visites guiades i tastos de vins rancis elaborats per particulars de Falset. Joan Coll, regidor de Festes, explica que “estem molt agraïts a aquests veïns per col·laborar en una proposta que obre les portes a un món com és l’elaboració de vins rancis a les cases, un món força desconegut i que, en certa manera, s’està perdent”. “Pocs símbols son tan nostres i parlen millor de la tradició de les cases de poble com les de Falset, com les bótes del racó on les famílies hi tenien el millor vi de la casa, el ranci”, afegeix. La Ruta dels Rancis, les places per a la qual són molt limitades, comptarà amb el guiatge de l’enòloga Sara Pérez. Es farà el dissabte 28 a les 17h i el diumenge 29 a les 11h. El preu és de 15€ i les inscripcions s’han de fer al correu [email protected]. L’inici de la ruta serà la plaça de la Quartera.

Tastos guiats de Vins Generosos

En el cas dels Tastos de Vins Generosos, dirigits per un enòleg, s’hi podran tastar 5 vins dolços, rancis i misteles de la DO Montsant. Pilar Just, presidenta de la DO, opina que “aquests vins, poc coneguts, són un producte d’una qualitat excel·lent, extremadament expressius i molt arrelats a les terres de Montsant i a la comarca, vins que creiem que cal apropar al consumidor. De fet, qui els tasta sempre se sorprèn i se n’enamora”. Els Tastos de Vins Generosos, les places per al qual són limitades, es faran el dissabte 28 a les 19h i el diumenge 29 a les 12:30h, tots dos a la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat. El preu és de 10€ i les inscripcions s’han de fer al correu [email protected].

A banda del Rebost de Nadal i d’aquests tastos, la Fira de Sant Andreu mantindrà els vessants artesà i multisectorial. Pel que fa al vessant artesà, cal destacar la presència de productors de tota classe i, especialment, la Mostra d’arts i oficis i demostració d’oficis artesans, que tindrà lloc al carrer de Baix a partir de les 10h del diumenge. En aquesta mostra, els visitants podran retrobar-se amb antigues professions, com eren el baster, el terrissaire i el cisteller, entre moltes altres.

La Fira de Sant Andreu d’enguany, en la qual tampoc no hi faltaran les atraccions infantils, també promourà el vermut de Falset a través dels empresaris locals de restauració i donarà cabuda a altres actes molt interessants. En són exemples la conferència sobre dieta mediterrània, organitzada per Falset Acció; la taula rodona sobre productes de proximitat, organitzada per Prioritat; tallers infantils com l’Arri arri tatanet, a la Biblioteca; una jornada de rebaixes (a l’estil del black friday anglosaxó), organitzada per l’Associació de Comerciants de Falset, i el concert Gràcies Ovidi, organitzat pel Centre Quim Soler i el Casal Carrasclet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa