VadeVi
La Malvasia de Sitges protagonitza el Terra Madre Day

El vi ha estat un dels protagonistes del Terra Madre de Sitges">

Centenars de persones van visitar el passat dilluns el Corral de la Vila a Sitges, en motiu de la celebració a la comarca del Garraf del Terra Madre Day, la gran jornada promocional del moviment ecogastronòmic Slow Food. El lloc triat no ha estat a l’atzar, ja que el Corral de la Vila acull el celler on es fa la Malvasia de Sitges, que és un dels productes que Slow Food protegeix, com a singular, de producció pròxima i de qualitat. El responsable d’Slow Food al Garraf, Valentí Mongay, ha confirmat que “la voluntat és que aquesta mostra es consolidi i s’ampliï, en un marc emblemàtic, com el Corral de la Vila, seu d’un dels Baluards d’Slow Food, com és la Malvasia de Sitges”.

La jornada va començar a les deu del matí amb la presència de l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, que va donar tot el suport de la institució municipal per promocionar i difondre els productes de la comarca. La mostra de productes artesanals i que segueixen la filosofia Slow Food ha portat fins a Sitges parades de verdura del mercat de Vilanova i la Geltrú, productors d’horta ecològics, elaboradors de most ecològic, criadors d’aviram del Penedès, creadors d’olis artesanals de gran qualitat, formatgers i elaboradors d’embotits. En un lloc destacat, però, el nou vi de l’any Blanc Subur ha estat un dels protagonistes. Josep Pascual, director tècnic del Celler de l’Hospital de Sant Joan i responsable d’aquesta producció, explica que “hem intentat que el vi que fem expliqui el lloc on el fem i crec que ho hem aconseguit”.

Els participants en aquesta edició comarcal del 2013 del Terra Madre Day han estat l’Hospital de Sant Joan (presentant el seu nou Blanc Subur), Can Pebrots (horta ecològica), Cal Tinons (fruita dolça, horta, olis d’oliva i aviram del Penedès), Sínia Pujadas i Sínia Sant Gervasi (horta vilanovina), Vega de Ribes (elaboradors de vi amb Malvasia de Sitges), Oleum Flumen (olis i vinagres d’alta gamma), Suc de Vida (mosts), Formatges Veciana i Cal Fusteret (carns i embotits sense conservants). A més, el Restaurant La Nansa ha elaborat una paella d’arròs amb espigalls i carn ecològica, a banda d’un guisat de guixes.

La celebració del Terra Madre Day a la comarca ha culminat al migdia amb una reunió a l’Hospital de Sant Joan de la coordinadora de restaurants de Kilòmetre zero de Catalunya. Aquests establiments aposten pels productes de proximitat i s’han trobat a Sitges per coordinar esforços. A la tarda, a dos quarts de vuit, el pagès Josep Pàmies presentarà el seu llibre La Dolça Revolució, a La Malvasia de Llibres (Carrer Espalter, 20), acte amb el qual es tancarà aquest Terra Madre Day a Sitges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa