VadeVi
Loxarel presenta el primer ancestral fermentat en àmfores
  • CA

El celler Loxarel treurà el pròxim mes de març el seu escumós més radical: l’Ancestral A Pèl, elaborat amb raïm 100% xarel·lo procedent de la verema 2016 de vinyes pròpies situades a 250 metres d’alçada i fermentat per primera vegada en àmfores de fang.

Seguint el mètode ancestral, el vi comença la fermentació amb les pells a les àmfores, després s’embotella i finalitza el procés de formació de la bombolla a l’ampolla amb els propis sucres naturals del most. El nou escumós, que es comercialitzarà amb tap de suro i corona sense desgorjar perquè conservi l’aspecte tèrbol propi de les mares del vi , amplia la gamma de vins sense sulfurós afegit que ja elabora Loxarel sota la marca genèrica A Pèl i que ha permès posicionar el celler al capdavant de la innovació en el segment de vins naturals, ecològics i biodinàmics.

Loxarel és un celler familiar dirigit per Josep Mitjans i Teresa Nin, vitivinicultors, que des de l’any 2002 elabora el 100% dels seus productes amb raïm ecològic i seguint les tècniques de l’agricultura biodinàmica. Des de l’any 2012 el celler elabora alguns dels seus vins en àmfores de fang, recuperant així una tradició amb més de 3.000 anys d’història que posa en valor les excel·lents propietats d’un envàs noble que deixa respirar el vi i el manté fresc. Actualment el celler disposa d’una quinzena d’àmfores de 720 litres i 1.000 litres de capacitat amb les quals elabora sis vins i escumosos: A Pèl blanc, A Pèl negre, Ops, Xarel·lo d’Àmfora, el xarel·lo vermell LXV i, ara, l’Ancestral A Pèl.

L’aposta de Josep Mitjans pels vins naturals i radicals s’ha convertit en la filosofia del celler i ha estat mereixedora de diversos reconeixements a nivell internacional. En la darrera edició de la llista Parker que publica la prestigiosa revista nord- americana The Wine Advocate, cinc productes del celler obtenen una puntuació igual o superior als 90 punts d’on destaca el Loxarel 109, que amb una puntuació de 93+ es converteix en un dels cinc privilegiats escumosos més ben valorats i el Clàssic Penedès amb més punts.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa