El Jaume Grau i Grau Rosat guanya un Vinari d’Or per al Pla de Bages

Els vins bagencs s'imposen en els vins rosats i aconsegueixen bons resultats en negres joves i de criança

El Jaume Grau i Grau rosat 2012 s’ha emportat un Vinari d’Or en els premis que s’han celebrat aquest divendres a Vilafranca del Penedès. Es tracta d’un monovarietal de merlot que ha aconseguit imposar-se a tots els seus competidors d’arreu de Catalunya. La nota de tast indica que es tracta d’un rosat d’aromes “fresques i complexes; fruita vermella, menta, roses, pera madura i tomaquera” que es recomana servir a una temperatura d’entre vuit i deu graus. El Jaume Grau i Grau rosat marida bé amb “marisc, guisats de peix i plats de carn no massa forts”.

També dins de la categoria dels rosats, la DO Pla de Bages ha assolit un altre èxit amb un Vinari de bronze guanyat per l’Abadal Cabernet Sauvignon 2012, un vi que es defineix com a “rosat de nova generació, dels millors raïms negres, reivindicant el rosat com a opció qualitativa”. Es tracta d’un cabernet sauvignon complementat amb un 10% de sumoll, una varietat autòctona cada cop més apreciada.

Plata negra

Els negres bagencs també han obtingut guardons importants. El més premiat ha estat el Petit Bernat 2012, del celler Oller del Mas, que ha aconseguit un Vinari de plata en la categoria de negres de criança, a la qual ha sumat el Vinari d’Or Especial de la DO Pla de Bages i el Vinari Especial a la producció ecològica. Tres distincions per a un cupatge de sirà, cabernet franc i merlot, definit com a “vi elegant, però alhora profund, destacant les exquisides aromes de mora, cirera negra, violeta, herbes silvestres i afegint-hi les aromes a cedre, pa torrat, espècies i tocs balsàmics, deguts a la seva criança mínima de tres mesos en bótes de segon i tercer any de roure francès”.

L’Artium Caprici 2012, del celler cooperatiu d’Artés, ha aconseguit un Vinari de plata en l’àmbit de negres joves, a més de la plata en el premi especial de la DO Pla de Bages. Un vi descrit com a “vermell cirera amb tons granat. L’aroma és intensa de fruita madura, grosella i cirera amb tocs especiats. Ample a la boca i d’evolució generosa a la copa”.

Bronze blanc

El Vinari de bronze especial de la DO Pla de Bages se l’ha emportat el Collbaix Singular Blanc , del celler El Molí, un vi caracteritzat per la varietat picapoll, típicament bagenca, amb un complement de macabeu. Qui el tasti percebrà un vi “amb bona entrada, voluminós, llarg i persistent. Fresc, amb bon equilibri àcid. Post-gust cítric i floral”

Nou comentari