Jordi Casanovas Grau: «El vi rosat és el que més costa de fer»

L'enòleg del Jaume Grau i Grau Merlot 2012, Vinari d'Or al Millor Vi Rosat, assenyala que aquests vins "s'elaboren com negres i es vinifiquen com blancs"

Jordi Casanovas Grau, elaborador del Vinari d’Or al Millor Rosat, el Jaume Grau i Grau Merlot 2012 Foto: Vins Grau

El Jaume Grau i Grau Merlot 2012 és el vi que ha aconseguit el Vinari d’Or al Millor Rosat dels Premis Vinari, un guardó que per al seu enòleg, Jordi Casanovas Grau, demostra que a la DO Pla de Bages es fan vins de qualitat i especialment a Vins Grau, petita empresa familiar situada a Maians, municipi de Castellfollit del Boix.

-Vinari d’Or al Millor Rosat, felicitats.

-Gràcies. Lamento no haver pogut assistir al lliurament de premis, però estàvem veremant, engany la verema ha sigut molt llarga i els raïm ha acabat de madurar molt tard.

-Parli’m del Jaume Grau i Grau Merlot 2012

-És un monovarietal de merlot que fem des del 1997. Sempre l’hem intentat fer de la mateixa manera, amb les mateixes vinyes, que les tenim destinades a aquest vi.

-Les vinyes són de propietat del celler?

-Tenim 15 hectàrees nostres, i també comprem raïm a fora. Al Pla del Bages estem recuperant el conreu de vinya, però actualment hi ha unes 550 hectàrees a la comarca i uns 25 viticultors.

-Valora positivament el Premi Vinari?

-Sí. Aquests premis motiven i cohesionen l’equip que forma l’empresa. L’endemà de rebre’l ja el vaig fer extensible a tot l’equip, perquè el premi és de tots els que fem aquest vi. Tot és bo i la difusió que es dóna sobre aquests vins de la Catalunya central és molt positiu.

-Han tingut ja repercussió del premi?

-Ja hem tingut alguna comanda de botigues de Manresa que ens han demanat aquest tipus de vi perquè no el tenien. I ens ha felicitat molta gent.

-Quina producció en fan?

-4.000 ampolles. El que passa és que aquesta medalla quasi és a títol pòstum, perquè la producció gairebé s’ha acabat. Però veus que la feina dels anys dóna bons resultats això ens fa sentir satisfets. Estem en la bona línia, ara la gent va tenint la percepció que el nostre celler i la nostra DO té uns vins de qualitat.

-Cal reivindicar el vi rosat?

-Jo sempre hi he cregut. De fet és dels que costa més de fer. Es té la percepció què és una barreja amb un color maco, però costa de fer, perquè s’elabora com un negre i es vinifica com un blanc, i per tant hi ha doble feina amb aquests vins.

Nou comentari