VadeVi
Serà o no serà un Pla de Bages, el millor vi de Catalunya?
  • CA

El jurat dels Premis Vinari dels vins catalans s’apropa dilluns 18 de maig a Manresa per avaluar els vins que s’han presentat al concurs sota l’empara de la Denominació d’Origen Pla de Bages. Enguany, en aquesta tercera edició, les més de 800 referències que competeixen en el certamen es tasten al territori d’on són originaris amb l’objectiu de donar un major protagonisme a la zona on s’han elaborat.

De fet pel president de la DO Pla de Bages, Valentí Roqueta ja només el fet que els Premis Vinari es desplacin fins a Manresa és un bon revulsiu per donar a conèixer i per impulsar el consum de vins propis, no només de la seva DO, sinó de Catalunya en general.

D’altra banda, Roqueta ha valorat molt positivament que el tast es faci a l’Escola Joviat, el que fomenta, assegura, una implantació del coneixement del vi entre els més joves.

El panell de tast esta format, entre d’altres, pel Millor Sommelier de Catalunya 2014, Josep Pelegrín; la també sommelier Clara Antúnez; el Nas d’Or 2013 Jofre Tarrida, qui fou sommelier de El Bulli, David Escofet, i els enòlegs Pedro Muñoz (celler Roger Goulart) i Carles Playà (celler Vinyes de Castellgalí).

En aquesta primera fase del concurs, els tastadors posen nota sense saber de quin vi es tracta a totes les referències que s’han presentat al certamen. El tastador avalua en funció d’elements de l’aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat del producte. Les referències que obtinguin puntuacions més altes, passaran a la següent fase, el tast final, que està previst es realitzi durant el mes de setembre. La gala de lliurament dels premis es farà al mes d’octubre de 2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa