VadeVi
Més d’un centenar de referències, a la XVII Fira del Vi de la DO Tarragona
  • CA

Aquest divendres 12 de juny arrenca a la Rambla Nova de Tarragona la 17a edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona, un esdeveniment que s’allargarà durant tot el cap de setmana que convertirà la ciutat en un gran aparador dels productes elaborats sota aquesta denominació d’origen del país.

La fira mantindrà una estructura similar a la dels darrers anys amb la presència d’una vintena d’estands de cellers de la DO Tarragona procedents de tot el seu territori vinícola (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Ribera d’Ebre) i també empreses de cava situades al territori de la DO, de l’Alt Camp i el Tarragonès. En total seran més d’un centenar de vins, caves i vermuts que es podran tastar durant els tres dies d’aquest esdeveniment que espera consolidar les 25.000 degustacions servides.

Els cellers que hi participen són:

ADERNATS-VINÍCOLA DE NULLES – Nulles

AGRÍCOLA DE BRÀFIM – Bràfim

VINS PADRÓ – Bràfim

CELLERS UNIÓ – Reus

VERMUTS MIRÓ – Reus

SOCIETAT AGRÍCOLA DE VALLS – Valls

CELLER MANYÉ FORTUNY – La Secuita

CASTELL D’OR – CELLER DE VILA-RODONA – Vila-rodona

CELLER MAS VICENÇ – Cabra del Camp

DE MULLER – Reus

VINYA JANINE – Rodonyà

CELLER MAS BELLA – Masmolets (Valls)

CELLER MAS DEL BOTÓ – Alforja

CELLER SUÑER- Ginestar

BIOPAUMERÀ – Rasquera

CAVA MAGRINYÀ CALAF – Nulles

CAVES VIVES AMBROS – Montferri

CAVA REVERTÉ – Salomó

Impuls de l’enoturisme

A banda de donar a conèixer els vins, les diverses empreses i cooperatives presents també oferiran als tarragonins i als visitants l’oferta enoturística cada vegada més importants a la zona. De fet, una de les novetats d’aquesta edició és la presència d’un estand d’Enoturisme Catalunya, un programa impulsat per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat per tal de difondre la gran varietat enoturística de Catalunya.

Els horaris de la Fira del Vi de la DO Tarragona són: matí de les 11:00h fins a les 15.00h i a la tarda reobrirà a les 17:00h fins a quarts de dotze de la nit (divendres i dissabte) i fins a les 22:00h el diumenge. Complementant l’oferta de vins, hi haurà diferents restaurants que oferiran arrossos del Llagut i parades d’embotits i formatges elaborats al territori.

El preu del tiquet de la Fira del Vi de la DO Tarragona és de 10 euros, amb el qual inclou sis tastos de vi, un més que en l’edició de l’any passat. Totes les persones que comprin el tiquet rebran una copa serigrafiada, un portacopes i un fulletó amb la informació de tots els cellers participants.

Activitats paral·les

L’organització de la DO Tarragona ha preparat de nou un programa paral·lel d’activitats que inclou diverses sessions del curs introductori al tast de vins, que tindran lloc a la carpa especial per aquests tastos i també dues

actuacions de grups locals que amenitzaran la fira el dissabte i el diumenge a la tarda. Els cursos de tast de vins tindran lloc el dissabte i el diumenge en sessions a les 18.30h i a les 20.00h. Son dues activitats gratuïtes però necessiten inscripció a l’estand de venda de tiquets.

Pel que fa a la música en directe, les formacions que actuaran en aquesta ocasió son els grups The Mckensy’s Cland Band i Stromboli Jazz Band, que ho faran dissabte i diumenge respectivament al voltant de les 19.30h.

Acte de lliurament dels premis del XXè Concurs de Vins Embotellats

Divendres 12 de juny al voltant de les 19.30 i després de la inauguració de la Fira a la Rambla Nova, tindrà lloc l’acte de lliurament del XXIè Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que serà presidit per les autoritats locals i del sector del vi amb la presència del conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí. En aquesta ocasió s’han presentat un centenar de vins que van ser tastats per un panell professional format per 30 persones fa unes setmanes a l’aula de tast de la URV en un concurs dirigit per la professora de la Facultat d’Enologia de la URV Montserrat Nadal. L’acte de lliurament dels premis s’acabarà amb un petit refrigeri i la possibilitat de tastar tots els vins presentats al concurs.

El Consell Regulador de la Fira del Vi de la DO Tarragona compta de nou amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Departament d’Agricultura de laGeneralitat i l’INCAVI. En aquesta ocasió els patrocinadors son Repsol, la Caixa, AFEPASA (Sofrera Pallarès), Port de Tarragona i la CEPTA.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa