VadeVi
Els vins de la Terra Alta, de Corbera d’Ebre al món
  • CA

El Poble Vell de Corbera d’Ebre és un dels més tristos records dels efectes de la Batalla de l’Ebre sobre la Terra Alta, que va veure com es perdien les cases, carrers i l’emblemàtica església de Sant Pere sota els bombardejos i atacs que es van succeir durant el sagnant enfrontament. Ara, aquest conjunt –declarat Bé d’Interès Cultural com a Lloc Històric- ha esdevingut un monument a la Pau i l’Associació que el gestiona ha rehabilitat la seva església per acollir-hi tot tipus d’activitats de caire cultural, històric o festiu. Precisament aquest edifici barroc de finals del XVIII ha estat la seu aquest dilluns d’un showroom de vins de la DO Terra Alta, un acte dirigit a públic professional que ha reunit a una trentena de cellers d’aquesta zona d’elaboració del país.

Entre els visitants, sorpresa per l’espai on ha tingut lloc la jornada i també pels vins que s’han pogut tastar, que sumaven prop d’una seixantena, considerant que cada celler en portava dos i que hi havia fins a 29 cellers diferents.

“Estem a Corbera d’Ebre, la porta d’entrada a la Terra Alta, i el punt de sortida dels nostres vins al món”, deia el president de la seva DO, Joan Arrufí. “Cada cop hi ha més interès en conèixer aquesta terra i els vins que hi produïm i estem molt contents d’acollir gent de tot el territori. Tasteu i gaudiu de la garnatxa blanca i la resta de varietats que treballem igual de bé”, convidava Arrufí.

Vistes del terme de Corbera des del Poble Vell

De fet, la varietat estrella de la Terra Alta estava present en gairebé tots els estands. I els seus elaboradors se’n desfeien en elogis: “La garnatxa blanca és excepcional, sobretot en boca”, deia Marco Bernava del Celler Bernaví. “A casa la treballem respectant al màxim el terra d’on naix, volem que el vi esdevingui el seu reflex més fidel”, explicava l’elaborador ubicat a Vilalba dels Arcs.

Pep Bosch, del Celler Can Menescal de Bot, afegia: “Garnatxa és volum, és estructura. És sobretot una textura tàctil”. I també és evolució, per això no clarifico alguns dels vins -com l’Avus blanc 2015- perquè la clarificació estabilitza el vi i crec que se l’ha de deixar que evolucioni com ho ha de fer seguint el seu ritme natural”.

Al costat de Bernaví i Celler Can Menescal, també hi eren: Agrícola Corbera, Celler Sant Josep Vins, Vins del Tros, Altavins Viticultors, Caterra, Celler Bàrbara Forès, Celler Batea, Celler Coma d’en Bonet, Celler Cooperatiu Gandesa, Celler Frisach, Celler Jordi Miró, Celler Piñol, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Cellers Unió, Edetària, Ecovitres, Celler Germans Balart, Herència Altés, Celler Josep Vicens, LaFou, Pagos de Híbera, Pinord, Estones Vins, Vins La Botera, Viticultors bateans i 7 Magnífics.

Aquesta jornada ha servit per a posar el punt i final a la 29a Festa del Vi de Gandesa, que va començar el dia 28 d’octubre amb la Nit de les Garnatxes Blanques i una fira amb els cellers elaboradors de la comarca.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa