Aquest divendres arrenca la 28a edició de la Festa del Vi de Gandesa en la qual, fins diumenge dia 2 de novembre, es presenten i es tasten vins de 28 cellers de la Terra Alta. La mostra s’ubica a la Rambla de la Democràcia de la capital terraltina.

Entre les activitats més esperades, la 6a Nit de les Garnatxes Blanques se celebrarà al celler modernista de Gandesa i aplegarà 43 vins diferents dels 28 cellers. Enguany, la DO convidada és la de Somontano i els vins es maridaran amb les tapes i punxades que prepararà el restaurant El Torreó de l’Indià de Xerta.

La inauguració de la Mostra de Vins tindrà lloc a la Rambla de la Democràcia a les 18h i seguirà, a les 19:30h, l’acte de lliurament dels premis del Concurs de Vins DO Terra Alta 2015 a a Societat Unió Gandesana (SUG), presentat per Fabrice Rieu del Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló. La jornada inaugural finalitzarà amb la 6a Nit de les Garnatxes Blanques, a les 22h, al Celler Cooperatiu de Gandesa i per acabar d’arrodonir la nit hi haurà un concert del grup Mishima, a les 1:00 h de la matinada a la Societat Unió Gandesana.

La Mostra de vins obrirà portes dissabte i diumenge en horari de matí i tarda. A banda d’activitats alternatives que organitzen alguns cellers, el Consell Regulador ofereix un tast de vins dissabte tarda i un diumenge matí a càrrec dels cellers inscrits on es tastaran fins 6 vins diferents sota el títol: “una història, un celler, un vi”. Els actes de diumenge al matí finalitzaran amb el dinar popular de la clotxa, al pati de les escoles velles.

Enguany, per acabar d’arrodonir la festa es realitzarà una jornada professional que es celebrarà al Poble Vell de Corbera d’Ebre on els convidats seran restauradors i sommeliers procedents principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’acte comptarà amb un show-room on es podran tastar els vins més emblemàtics de cada celler, dinar amb la cuina típica terraltina i finalitzarà amb una visita a la necròpolis del Coll del Moro on es visualitzarà de primera mà la importància vitivinícola de la comarca de la Terra Alta.

La Festa del Vi de Gandesa l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de la ciutat, la Societat Unió Gandesana, el Celler Cooperatiu com a col·laborador i assessor tècnic.

Podeu consultar el programa complet d’activitats aquí.


Nou comentari