VadeVi
La Terra Alta marida la primavera amb un ampli programa cultural
  • CA

La Denominació d’Origen Terra Alta ha arribat a un acord amb el Cruïlla per acollir un spin off del festival i programar diverses actuacions musicals en un entorn de vinyes i vi. De fet, el vi serà des de l’espai Village un dels principals protagonistes d’aquesta cita cultural que per primer cop surt de les comarques barcelonines i que arriba amb tot un desplegament de propostes que permetran posar aquesta regió en el centre de l’actualitat enocutultural a finals d’abril coincidint amb la setmana de Sant Jordi.

Precisament aquest dimarts se’n feia la presentació oficial d’un cartell que reunirà veus de renom del panorama musical actual com Els Amics de les Arts, La Fúmiga, Dàmaris Gelabert o MClan així com el DJ Miqui Puig, en un acte en el qual també es dona a conèixer altres activitats programades durant el 2023 per commemorar, entre d’altres, el 40è aniversari de denominació d’origen Terra Alta.

Cartell del Festival Cruïlla DO Terra Alta

La ‘Primavera de la DO Terra Alta’

Els dies 22 i 23 d’abril obrirà portes el Festival Cruïlla Terra Alta, i serà el colofó d’un ampli programa d’activitats íntimament lligades amb la cultura i el vi. S’estrenarà dijous 20 d’abril amb la presentació d’un llibre fotogràfic del territori a l’Església del Poble Vell de Corbera, que anirà acompanyada d’un mapping projectat sobre la façana, i un posterior sopar a l’interior en el qual se celebraran els 40 anys de la DO; en el transcurs de l’àpat, es lliuraran els premis del concurs de vins del territori. Per complementar el programa, dissabte 22 tindrà lloc una mostra de vins amb segell DO a Batea.

La Primavera també vol donar cabuda a una jornada professional i a un tast de varietats tradicionals del territori; així com diverses missions inverses vinculades al vi i a l’enoturisme.

El conjunt d’activitats s’organitzen amb motiu de l’aniversari algunes propostes es recuperen en no haver-se pogut celebrar durant la darrera Festa del Vi de Gandesa, durant la qual diversos desacords entre les entitats del comitè organitzatiu van provocar que la denominació d’origen no hi fos present. De fet, en una carta compartida per l’entitat amb els cellers membres a la qual ha tingut accés Vadevi, ja es parlava aleshores de la voluntat “de construir una futura Fira del Vi de la Terra Alta amb caràcter integrador i on el protagonisme recaigui sobre els nostres vins”.

Paisatge de vinyes a la Terra Alta | DO Terra Alta

Batea, satisfeta d’acollir el ‘Cruïlla’

Joaquim Paladella, alcalde de Batea, fa una valoració molt positiva de poder acollir aquesta estrena del ‘Festival Cruïlla’ a la Terra Alta. “Requereix una alta inversió econòmica, però pensem que és un projecte molt important, pel poble i per la comarca”, dirà a Vadevi.

Es refereix, en bona part, a l’adaptació que caldrà fer de la zona esportiva (camp de futbol), la logística i els preparatius, i apunta a uns cinquanta o seixanta mil euros que s’hauran d’aconseguir entre l’ajuntament local i la DO, a part d’altres entitats de la comarca.

“Fa poc vam guanyar el premi al millor poble agrícola de Catalunya i ara podem demostrar que tenim molt a dir en el sector del vi, sent el poble de major producció i incidència dins la Terra Alta”, comenta Paladella. De fet, segons l’alcalde, el festival pot atraure entre tres i cinc mil persones, i ara la preocupació, dirà, està a tenir totes les infraestructures necessàries i a punt, pensant sobretot en allotjaments on les persones assistents puguin passar la nit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa