[fitxatecnica]Consell Regulador de la Denominació d’Origen
COSTERS DEL SEGRE
Complex de la Caparrella, 97 – 25192 LLEIDA
Tel. 973 26 45 83 – Fax 973 26 60 78
www.costersdelsegre.es
secretari@costersdelsegre.es[/fitxatecnica]La petita història del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre va començar als voltants de l’any 1983: en Jaume Siurana, director de l’Incavi, i en Manuel Raventós Artes, director general de Codorniu i del Celler de Raimat, van considerar que l’excel.lent qualitat vitivinícola de les comarques lleidatanes i la tradició de zona calia que fos vetllada per un consell regulador a la vegada que liderés la promoció de la regió aprofitant el gran èxit manifest dels vins de Raimat.
La finalitat del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre és vetllar per aquesta tradició vitivinícola i garantir l’excel.lent qualitat dels vins produïts als cellers que hi són inscrits.

Característiques generals
El territori de la DO Costers del Segre abasta terrenys de les comarques del Pallars Jussà, el Segrià, l’Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra. S’hi distingeixen set subzones: Artesa de Segre, Les Garrigues, Pallars Jussà, Raimat, Segrià, les Valls del Riu Corb i l’Urgell.
El contrast tèrmic del clima continental s’accentua amb una insolació elevada i una pluviositat escassa. Cada subzona presenta diferències climàtiques i de sòl, i paisatges que conjuguen muntanya i pla. Aquesta zona es caracteritza per un tipus de sòl calcari, amb un clima mediterrani, d’hiverns freds i estius calorosos i una mitjana de precipitació baixa que fa que s’inclogui dins de les zones climàtiques I, II i III. La temperatura mitjana és de 15 ºC a Lleida i de 13,8 ºC en el sud de la província.

Els vins
El nexe de Costers del Segre és el caràcter dels seus viticultors i la tecnologia de primera línia, moderna i innovadora. Els negres de cabernet sauvignon, pinot noir, merlot i ull de llebre encapçalen la diversitat de vins que s’hi elaboren. Són potents, equilibrats i estructurats. Els rosats d’ull de llebre, merlot i cabernet sauvignon són frescos i fruitosos. Els blancs són clàssics, elaborats amb macabeu, xarel·lo i parellada, o moderns, de chardonnay, sauvignon blanc i riesling. La producció de raïm blanc es destina sobretot a l’elaboració de vi base per a la DO Cava.


El territori de la DO Costers del Segre abasta terrenys de les comarques del Pallars Jussà, el Segrià, l’Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra GRÀFIC: AVUI


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa