[fitxatecnica]Consell Regulador de la Denominació d’Origen
TARRAGONA
Av. Catalunya, 50 – 43002 TARRAGONA
Tel. 977 21 79 31 – Fax 977 22 91 02
http://www.dotarragona.cat/
info@dotarragona.cat[/fitxatecnica]El camp de Tarragona i bona part de la Ribera d’Ebre formen l’actual DO Tarragona, una menció que, en el cas del vi, entronca amb l’establiment de l’Imperi Romà. Les bones condicions per al conreu de la vinya van connectar aquesta zona amb la tradició vinícola.
Actualment la zona de producció s’estén per 73 termes municipals situats principalment en les comarques del Camp de Tarragona i part de la Ribera d’Ebre.

Característiques generals
La banda meridional és plana i interior. La banda septentrional és de muntanya baixa, neix al mar i s’estén fins a la Serralada Litoral.
El clima és temperat, de caràcter mediterrani, sense canvis extrems de temperatura. La pluviositat és molt irregular, amb precipitacions concentrades a les primeries de la tardor. Els hiverns hi són freds, i els estius calorosos i de molta lluminositat.
El sòl de la comarca del Camp és majoritàriament del miocè, calcari i lleuger. El clima és essencialment mediterrani. La comarca de la Ribera d’Ebre és de terrenys terciaris, calcaris i pedregosos, i d’al·luvions quaternaris.

Els vins
Es caracteritza per la diversitat de vins, amb predomini dels blancs sobre els negres i els rosats. Els vins blancs són de graduació moderada, aromes afruitades i un cos marcat i agradable. Els rosats són fins, frescos i elegants. Els negres, corporis, lleugers, càlids i carnosos. Els vins licorosos dolços i els rancis secs presenten aromes i sabors francs. Hi destaquen el Tarragona Clàssic, excel·lència de la zona, i el vi de missa.


La zona de producció vitivinícola s’estén per 73 termes muncipals del Camp de Tarragona i la Ribera d’Ebre GRÀFIC: AVUI


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa