El Castell de Falset ha acollit matí la presentació oficial dels Premis a l’Excel·lència Enoturística que convoca Cepta i que premiaran als cellers, varietats, restaurants i tots els agents relacionats amb el món del vi de les comarques de Tarragona que hagin contribuït a crear empresa. Els guardons duen el nom de prohoms relacionats amb el món del vi i s’entregaran en el marc de la propera Nit Empresarial de la confederació.
Tarragona és una demarcació d’una marcada tradició i qualitat vitivinícola, que compta avui dia amb 8 DO (5 amb la seva totalitat territorial i tres en part) totalment implantades al conjunt del territori. Aquestes varietats representen la riquesa del territori i la seva gran varietat de sòl i clima, característiques que configuren un mosaic molt ric, difícil de reproduir-se en altres indrets i reconegut arreu del món.
Tarragona ha sabut crear un clúster d’importància essencial per al desenvolupament i la innovació empresarial i tecnològica de les empreses que agrupa al propi sector i el territori i activitats empresarials al seu voltant, que es presenten sota una potent oferta enoturística.
Amb la finalitat d’incentivar la qualitat empresarial envers l’oferta d’enoturisme a les comarques tarragonines, la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) crea els Premis a l’Excel·lència Enoturística.
Els guardons busquen reconèixer els màxims exponents del sector vitivinícola i la seva tasca. Es preveu tinguin caràcter anual i premiïn a cinc grups d’activitat econòmica i que duguin el nom de prohoms que en el segle passat van dedicar esforços i il·lusions des de diferents vessants envers a la vitivinicultura, el turisme i la gastronomia:
Els premis que s’entregaran en el mar de la Nit Empresarial de Cepta aquesta primavera són els següents:
Guardó Joan Amaré Zaragoza
(Premi a l’Excel·lència Enoturística per Restauració-Restaurant)
Guardó Jaume Jordà Capdevila
(Premi a l’Excel·lència Enoturística per Hostalatge-Allotjament)
Guardó Cèsar Martinell i Brunet
(Premi a l’Excel·lència Enoturística per Cellers-Cooperativa)
Guardó Ramon Vidal i Barraquer
(Premi a l’Excel·lència Enoturística per Cellers)
Guardó Jaume Ciurana i Galceran
(Premi a l’Excel·lència Enoturística per Enoteca)