VadeVi
La majoria d’aspirants al premi Nariz de Oro són catalans

ATENCIO ATENCIO!!!!!
FOTO 468 NARIZ DE ORO GUANYADORS CATALANS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Catalunya és terra de grans vins. De grans vins, i de grans sommeliers. Així ho demostra l’elevat nombre de participants catalans en la final del concurs Nariz de Oro que se celebra aquest cap de setmana a Madrid. En total hi participaran una vuitantena de sommeliers del quals 24 són catalans procedents de ciutats com Barcelona, Girona, Terrassa, Sabadell, Igualada, Lloret, Palafrugell, L’Escala, Ponts, Granollers, Martorell o Sitges, entre d’altres. Entre aquests només hi ha sis dones.

Aquesta alta representació catalana contrasta amb les xifres d’altres parts de l’Estat espanyol que, a excepció dels 20 sommeliers del País Valencià, són força més baixes. Així, per exemple, n’hi haurà 17 de Madrid, 11 del País Basc i només 4 d’Andalusia. Aquests són els finalistes de les diferents proves que es van fer mesos enrere en diferents ciutats i en les que, en total, s’hi van presentar 400 experts.

El concurs, que arriba aquest any a la divuitena edició, busca el sommelier capaç d’identificar un vi en una copa negra, guiant-se només per l’olfacte. El jurat que valora l’actuació dels aspirants està format per antics guanyadors com per exemple David Seijas, sommelier del restaurant El Bulli, que va guanyar el 2006 i Jordi Raventós del Restaurant El Bosc de Tarragona, que va guanyar l’última edició.

El guanyador de la semifinal que es va celebrar a Barcelona va ser Tomàs Cuadrado del restaurant de Terrassa El Racó d’en Tomàs. En una entrevista després d’haver passat la prova es mostrava confiat i optimista, amb possibilitats de guanyar el premi Nariz de Oro. Tot i així assegurava que es tractava d’una prova molt dura. “Has de fer un tast a cegues, que consisteix en encertar el vi i a la vegada fer-ne una fitxa amb totes les seves característiques sobre el paper i la dificultat és en el temps. Només disposes de 4 minuts”, assegurava.


Tomàs Cuadrado, del restaurant El Racó d’en Tomàs, de Terrassa, és el millor sommelier de Catalunya després de guanyar la semifinal del concurs. FOTO: ACN


El tast es fa amb copes negres perquè els aspirants només es puguin guiar per l’olfacte FOTO: NARIZ DE ORO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa