VadeVi
Vijazz: música i vi que genera més d’un milió i mig d’euros

Fa 9 anys institucions i entitats de diferents àmbits buscaven un esdeveniment que donés rellevància al vi de la DO Penedès. Una cita anual que permetés als assistents tastar molts vins i per extensió posar en contacte sense intermediaris els cellers i els consumidors finals.

Fruit d’aquesta recerca va néixer el Vijazz, que se celebra el primer cap de setmana de juliol. La combinació de vins i música que ja arriba a la seva novena edició. Es van cercar caps de cartell de primera línia en el món del jazz i tot i que en les primeres edicions, el gran atractiu era més la música que no pas el vi, ara els organitzadors afirmen que els assistents busquen les dues coses per igual.

Per Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins que és qui organitza aquest esdeveniment, la seva aposta per la qualitat, que a priori, hagués pogut suposar un risc, s’ha convertit en el seu punt fort.

Els assistents, que l’any passat van arribar als 45.000, han de pagar 10 euros per aconseguir una copa Riedel, tiquets per dues copes de vi i un val per una cadira per algun dels concerts. Els tastos posteriors es pagaran a 3 euros la copa i aquest any per primer cop els cellers que així ho desitgin poden demanar dos tiquets per un dels seus vins de gamma més alta.

Amb tot el Banc Sabadell Vijazz Penedès, segons Tarrada, és un esdeveniment que té un impacte econòmic directe de més d’un milió i mig d’euros, “això sense comptar l’impacte indirecte que es deu generar i que no es pot comptabilitza, com compres de vins que s’han tastat”.

Fins ara el Vijazz comptava amb el suport de la DO Penedès i de l’Ajuntament de Vilafranca i aquest any com a novetat, s’hi incorpora en l’apartat de patrocinadors la DO Cava. Per Tarrada “s’han superat certes friccions entre les dues DO i tothom ha entès que amb un acte com aquest havíem d’anar a una”.

La presentació oficial tindrà lloc el proper 9 de juny on es donaran a conèixer detalls de l’esdeveniment com les 300 referències que es podran tastar i el cartell complert d’actuacions encapçalades per Stanley Clarke Band.

Fitxa de l’esdeveniment:

Dies: 3, 4 i 5 de juliol

Lloc: Vilafranca del Penedès

Preu: Entrada lliure als concerts, tiquet de 3 euros la copa

Més informació: vijazzpenedes.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa