VadeVi
La Festa del Vin Blanc reparteix mig miler de tastos a Scala Dei

Imatge de la mostra, aquest cap de setmana la Cartoixa d’Scala Dei Foto: delCamp.cat">

Durant la cinquena Festa del ‘Vin Blanc’ i la primera mostra de vins dolços i rancis de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat es van repartir més de 500 degustacions. S’hi van tastar vins dels cellers de La Morera de Montsant i Scala Dei i també els vins dolços i rancis elaborats a la DOQ Priorat.

Un dels atractius de la festa fou el ‘vin blanc’, un vi dolç que s’està recuperant a la comarca. Per primera vegada el passeig de l’entrada del monument de la Cartoixa d’Scala Dei va acollir les mostres de vins per on hi va passar unes 800 persones durant el matí de dissabte. A més, també s’hi van fer sessions de cuina amb vi i s’hi va projectar un documental.

El ‘vin blanc’ és un vi dolç natural elaborat amb most, preferentment de garnatxa negra, fermentat en bótes de petita capacitat i sense addició d’alcohol i s’acostumava a començar a beure pels voltants de Tots Sants a la comarca del Priorat. Des de La Morera de Montsant i Scala Dei es ve recordant aquesta tradició amb la festa que va començar fa cinc edicions i a la qual enguany s’hi ha sumat la primera mostra de vins dolços i rancis de la DOQ Priorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa